UFC: Forsvarer bæltet med brækket hånd

UFC-mesteren i bantamvægt, Dominick Cruz, forsvarede sit bælte mod lynhurtige Demetrious Johnson, men prisen var en brækket venstre hånd

Dominick Cruz (nederst) vandt over Demetrious Johnson ved at få kampen ned på gulvet. (Foto: Zuffa, LLC.)
Dominick Cruz (nederst) vandt over Demetrious Johnson ved at få kampen ned på gulvet. (Foto: Zuffa, LLC.)

UFC-mesteren i bantamvægt hedder stadigvæk Dominick Cruz. Det står klart efter lørdagens kamp mod Demetrious Johnson ved UFC Live 6 i Washington D.C.

Der kunne de 9.300 opleve en kamp, hvor Johnson satte et hæsblæsende tempo i forsøget på at overrumple og dominere den fysisk større og stærkere mester. Bantamvægtklassen i UFC kræver, at begge kampatleter maksimalt må veje 135 pund, eller 61 kilo, ved indvejningen, men Cruz var synligt større end sin modstander, der i stedet prøvede at udnytte sin bedre hastighed.

LÆS OGSÅ:Knald eller fald for dansk UFC-fighter

Brydning nøglen til sejr
Til at starte med så det ud som om, at Johnson havde helt med at sætte et højt tempo, men som kampen udviklede sig formåede Cruz at tilpasse sig, og udnyttede sin størrelse og bedre brydning til at få kampen ned på gulvet.

I tredje omgang prøvede mesteren at slutte kampen via et kvælertag, men Johnson kom ud og tilbage på benene.

Kampen gik tiden ud og efter de fem runder tildelte et enigt dommerpanel sejren til Cruz.

- Det har jeg godt nok ventet på i lang tid, sagde Cruz efter kampen. ’Det var en hård kamp. Han satte et hårdt tempo, så jeg var nødt til at bruge min bedre brydning.’

LÆS OGSÅ:Bonus for at fjerne speedos fra skærmen

Brækkede hånden, sagde intet
Ved pressekonferencen efter kampen havde direktøren for UFC, Dana White, kun ros til overs for Cruz og afslørede, at han havde brækket hånden under kampen.

- Ved du hvad jeg respekterer ved den her knægt? Han brækkede hånden og måtte døje med den hele kampen. Han brækkede sin venstre hånd og er nødt til at få den opereret, sagde White. ’Ikke nok med at han ikke stopper kampen og giver sig 100 procent, men han nævner det ikke engang.’

Interesse i kamp mod The California Kid
Når Cruz har fået fikset hånden kan han se frem til at få i ståltrådsburet mod vinderen af kampen mellem Brian Bowles og Urijah 'The California Kid' Faber ved UFC 139 til november. Cruz har tidligere vundet over dem begge, men Faber har også en enkelt sejr over mesteren i bagagen, så UFC vil antageligvis gerne arrangere en tredje kamp for endeligt at afgøre, hvem der er bedst.

UFC Live 6 bød også på sværvægtskampen mellem Pat Berry og hollandsk Stefan Struve, som sidstnævnte vandt med et kvælertag i slutningen af anden runde. Der var også en kort men underholdende weltervægtskamp mellem Anthony Johnson og Charlie Brenneman. Den vandt Johnson med et spark til hovedet halvvejs inde i første runde.

UFC Live 6 kan genses i aften på CANAL+ Sport 2 klokken 21.45