Baseball-hold frister pengemænd fra Kina

Kinesiske investorer støtter rekordhøjt bud på et af USA's sportsikoner, Los Angeles Dodgers.

Kommer Los Angeles Dodgers på kinesiske hænder (Foto: AP)
Kommer Los Angeles Dodgers på kinesiske hænder (Foto: AP)

Kina har de seneste år placeret milliardbeløb i amerikanske statsobligationer, og nu begynder investorer i Kina også at vise interesse for USA' nationalsport, baseball.

Ifølge Los Angeles Times er kinesiske pengemænd med i kredsen af investorer, som har budt 1,2 milliarder dollar (godt 6 milliarder kroner) for klubben Los Angeles Dodgers.

Den nuværende ejer af baseballholdet, Jim McCourt, er på grund af skilsmisseforhandlinger under økonomisk pres, og kan derfor blive tunget til at sælge sin kontrollerende ejerandel i Dodgers.

Stifteren af Los Angeles Marathon, Jim Burke, afgav torsdag et bud på Dodgers, og af købstilbuddet fremgår det, at buddet understøttes af "visse statsejede investeringsinstitutioner fra Kina" samt unavngivne amerikanske investorer.

Accepterer Burke buddet på Dodgers, vil det være det højeste beløb, en baseballklub nogensinde er handlet til. Den nuværende rekord blev sat i 2009, da Chicago Cubs skiftede ejer for 845 millioner dollar.

Med i købet af Cubs var klubbens stadion samt en andel af en sportskanal. Buddet på Dodgers er 355 millioner dollar højere, og omfatter også overtagelse af stadion samt retten til at indgå nye tv-kontrakter eller etablere en ny tv-station.

Analytikere værdisætter Dodgers til en værdi på mellem 0,8 og 1,1 milliarder dollar.

Interessen for amerikansk baseball er stor i Asien. Klubben Seattle Mariners ejes for eksempel af den amerikanske del af den japanske Nintendo-koncern.

Los Angeles Dodgers er blandt de store sportsikoner i USA. Klubben blev etableret som Brooklyn Atlantics i New York City tilbage i 1883, men fik hurtigt kælenavnet Dodgers.

I 1958 besluttede ejeren af flytte holdet til Los Angeles. Seks gange har Dodgers vundet finalen i Major League Baseball, World Series. Den seneste triumf kom i 1988.