Landstræner død

Danmarks landstræner i brydning, polske Ryszard Swierad, faldt sammen under træning

Den danske bryder Mark O. Madsen, til venstre, er en af de brydere der fik fornøjelse af Ryszard Swierad. Deres samarbejde gav VM-sølv i 2009 til Mark O. (Foto: Jens Dresling)
Den danske bryder Mark O. Madsen, til venstre, er en af de brydere der fik fornøjelse af Ryszard Swierad. Deres samarbejde gav VM-sølv i 2009 til Mark O. (Foto: Jens Dresling)

Danmarks landstræner i brydning, polske Ryszard Swierad, er død. Han blev 55 år.

Swierad faldt onsdag aften pludselig om ved en træningssamling for landsholdet og døde. Det oplyser Danmark Brydeforbund i en pressemeddelelse.

- Ryszard Swierad havde stor betydning for dansk og svensk brydning, men hans betydning og status i Polen var uden sidestykke, skriver brydeforbundet.

- Ryszard Swierad, vandt tre VM medaljer i græsk-romersk stil. Sølv i 48 kg i 1973, sølv i 62 kg i 1981 og guld i 62 kg i 1982.

Han vandt sølv ved EM i 1980 og guld året efter, begge gange i 62 kg.

Efter den aktive karriere, fortsatte han som træner og hans helt store bedrift som træner, var for Polen under de Olympiske Lege i Atlanta i 1996, hvor Polen vandt fem medaljer (3 guld, 1 sølv og 1 bronze).

Hans omfattende træner karriere førte ham efterfølgende til Sverige og Danmark, med hvem han har vundet mange VM og EM medaljer.

Han startede i Danmark som personlig træner for Mark O. Madsen, hvor det blev til VM sølv i 2009 i Herning, og var fra starten af året ansat til at varetage OL satsningen for Danmark.

Det var ikke muligt at få en kommentar fra Mark O. Madsen.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Steffan Kærulf Frandsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen