NBA: Spillere og klubber fastlåst i strid

Et møde mandag gav ingen løsning på konflikten i NBA

Derek Fisher (th.) ankommer til mandagens møde med klubberne. (Foto: AP/Mary Altaffer)
Derek Fisher (th.) ankommer til mandagens møde med klubberne. (Foto: AP/Mary Altaffer)

Der er ingen tegn på opblødning i striden mellem klubber og spillere i den nordamerikanske basketball-liga NBA.

Et tre timer langt møde mandag i New York førte ikke parterne tættere på hinanden i den igangværende konflikt om løn- og kontraktforholdene, der har ført til en lockout fra klubbernes side, og truer med at ødelægge den kommende sæson med start 1. november.

Intet har rykket sig
Efterfølgende var det en meget pessimistisk NBA-chef David Stern, der gjorde status.

- Jeg føler mig ikke særlig optimistisk. Og jeg er ikke opmistisk med hensyn til spillernes villighed til at forhandle seriøst. Vi er, hvor vi var for 30 dage siden, siger Stern, der ikke følte sig opmuntret på noget punkt overhovedet.

- Intet har rykket sig, siger NBA-chefen, der ikke vil sammenligne den igangværende konflikt med den netop overståede konflikt mellem spillere og klubber i den amerikanske football-liga NFL.

Hårdt arbejde i vente
- Der taler vi om den mest succesrige sportsliga, hvor spillerne har en gennemsnitsløn på to mio. dollars. Vores gennemsnitslønninger er fem mio. dollars om året, vi tjener ikke penge, og vi kan ikke komme over den kløft, der deler os, siger Stern.

NBA-klubberne tabte omkring 1,5 mia. kr. i 2010/11-sæsonen og det femdobbelte gennem de seneste seks sæsoner.

- Det bliver hårdt arbejde de næste mange uger. Vi skal nå frem til en aftale, der er fair for vores spillere og samtidig tager hensyn til ejernes problemer, siger præsidenten for NBA-spillerforeningen, Derek Fisher.