UFC: Det vildeste comeback nogensinde

Cheick Kongo blev sendt i gulvet to gange på kort tid, men formåede alligevel at vinde kampen over Pat Berry med et utrolig knockout

Det er svært at forestille sig, men kort tid efter dette billede er taget, har Kongo, der hér ligger ned, vendt kampen og sikret sig sejren.
Det er svært at forestille sig, men kort tid efter dette billede er taget, har Kongo, der hér ligger ned, vendt kampen og sikret sig sejren.

Det lignede en sikker sejr til amerikanske Patrick Berry over franske Cheick Kongo i hovedkampen ved UFC Live i Pittsburgh søndag aften. De to sværvægtskæmpere gik hårdt til den i ståltrådsburet, og Berry ramte Kongo med en hård højre, der sendte franskmanden i gulvet. Kongo forsøgte at komme tilbage på benene, men blev overdænget med en byge af slag, og røg hurtigt i gulvet igen.

Det lignede blot et spørgsmål om tid før Berry ville knockoute franskmanden, men Kongo gik baglæns på vaklende ben og sendte først et højre hook i tindingen på Berry og fulgte derefter op med en kraftig uppercut. Og mere skulle der ikke til. Amerikaneren røg i gulvet og lå bevidstløs med åbne øjne.

Stor var forbløffelsen i salen, folk kunne ikke tro deres egne øjne, og UFC-kommentator Joe Rogen kaldte kampen for det største comeback i UFCs historie.

Oprindelig skulle hovedkampen havde været mellem Nate Marquardt og Rick Story, men på indvejningsdagen kom det frem, at Marquardt ikke kunne få godkendelse af lægen til at kæmpe. Det er endnu uvist hvorfor Marquardt ikke kunne blive godkendt, men det må have været noget seriøst for UFC-præsident Dana White har meddelt, at Marquardt er fyret fra UFC med øjeblikkelig virkning.

Danske Martin Kampmann skulle oprindelig også have kæmpet med stævnet i Pittsburgh, men blev tvunget ud af kampen med John Howard grundet en knæskade. Danskeren blev erstattet af Matt Brown, der efter tre runder vandt en dommerkendelse over Howard.