Skandale i nat: Dansker snydt i UFC

Den danske UFC-fighter Martin Kampmann slog Diego Sanchez’ ansigt til blods, men blev snydt for sejren af dommerne

Martin Kampmann (t.h.) havde mildt sagt ikke dommertække i nat. (Arkivfoto)
Martin Kampmann (t.h.) havde mildt sagt ikke dommertække i nat. (Arkivfoto)

Det er en skandale uden lige, Kampmann blev snydt, og Sanchez blev slået til plukfiks. Således lyder kommentarerne på Twitter og Facebook efter at millionvis af tv-seere i USA og verden rundt så et enigt dommerpanel snyde danske Martin Kampmann fra en ellers velfortjent sejr ved nattens UFC-stævne i Louisville i Kentucky.

Danskeren kontrollerede kampen i første runde med effektiv og kontrolleret kontraboksning, og da Sanchez prøvede at få kampen ned på gulvet, formåede Kampmann at straffe ham med et par brutale knæ til ansigtet, der fik blodet til at løbe ude af munden på modstanderen.

Blod over det hele
Anden runde var mere lige, og det lykkedes Sanchez at lokke Kampmann til tæt klammeri og minimere danskerens teknisk overlegne boksestil. Sanchez fik også åbnet en flænge over danskeren venstre øje, men det var nu intet i forhold til hans eget smadrede og hævede fjæs, hvor blodet flød ud og ned over kroppen.

Over de to første runder lykkedes det også Kampmann at forsvare alle Sanchez’ forsøg på at få kampen ned på gulvet, og først i tredje formåede Sanchez at få Kampmann ned på ryggen, om end kun i ganske få sekunder. Sanchez var mere aggressiv og dominerende i tredje runde, men ifølge Compubox.com, så ramte danskeren med 34 slag, hvorimod hans modstander kun ramte med 19 slag. Og det på trods af, at det danskeren sandsynligvis brækkede sin hånd cirka halvvejs inden i tredje runde.

Tilskuerne buhede
Da kampen sluttede, var den ene side af Sanchez’ ansigt fuldstændig hævet, mens den anden var smurt ind i blod. Da der blev puttet et håndklæde på hans ansigt, var blødningen så intens at det sprøjtede igennem håndklædet.

Alligevel var det Sanchez’ hånd, der blev hevet i vejret, og han blev udråbt som aftens vinder af et enigt dommerpanel, der gav amerikaneren sejren med 29 point mod 28 til Kampmann. Både danskeren og kommentatoren Joe Rogen havde vantro øjne, og tilskuerne buhede højlydt.

Ifølge Compustrike.com lykkedes det da også Kampmann at ramme med hele 97 slag over de tre runder, hvorimod Sanchez kun ramte med under halvt så mange, nemlig 45 slag. Danskeren forsvarede 14 forsøg fra Sanchez på at kampen ned på gulve, og i alle tre runder formåede Kampmann at ramme med 10 slag mere end sin modstander.

Stor bonus for underholdende kamp
- Se på hans ansigt, sagde Kampmann. ’Jeg fik en lille flænge, men jeg følte helt sikkert jeg vandt kampen. Han kom efter mig med en masse slag, men der var ikke meget af det, der ramte. Jeg føler, at jeg ramte meget mere og med renere slag. Jeg er meget skuffet lige nu, jeg kan slet ikke sætte ord på det. Jeg troede virkelig jeg vandt kampen.’

Direktøren for UFC, Dana White, var så begejstret for den spændende og intensive kamp, at han gav 60.000 dollars i ’Fight of The Night’-bonus til både Sanchez og Kampmann – 20.000 dollars mere end oprindelig planlagt.

Flere amerikanske medier rapporterer også, at UFC-direktøren senere smed 100.000 dollars oven i til hver kampatlet. Passer det, så kan Kampmann rejse retur til sit hjem i Las Vegas med 160.000 dollars ud over hans gage for selve kampen. Da ekstrabladet.dk snakkede med danskeren havde han dog endnu ikke selv hørt om den ekstra bonus

Det er første gang nogensinde, at Kampmann har tabt to kampe i træk. Sidste gang var tilbage i oktober, da han også tabte en kontroversiel pointafgørelse til amerikanske Jake Shields. Shields skal nu udfordre Georges St-Pierre om weltervægtsbæltet. Det sker ved UFC 129 den 30. april i Toronto i Canada.