Titelkamp endte i skandale

Skandale i UFC: Letvægtsmesteren i UFC, Frankie Edgar, fik bøllebank i første runde mod Gray Maynard ved UFC 125, men beholder mesterskab efter uafgjort

LAS VEGAS (ekstrabladet.dk): Letvægtsmesteren i UFC, Frankie Edgar, beholder mesterskabsbæltet efter en intens fem-runders kamp ved UFC 125 i Las Vegas lørdag aften. Her gik han i det ottekantede ståltrådsbur med udfordrer Gray Maynard, men ingen af de to kamphaner kunne række hænderne i vejret. De tre dommere besluttede nemlig, at den 25 minutter lange kamp endte uafgjort.

De næsten 13.000 tilskuere i MGM Grand Garden Arena troede ellers først at mesterskabskampen blev en kort fornøjelse, for Edgar blev komplet domineret i den første runde, hvor Maynard bombarderede mesteren med hårde og præcise slag. Edgar blev slået i gulvet hele to gange, og måtte kæmpe hektisk for at overleve.

Der blev mumlet på pressepladserne, at hvis det ikke havde været en mesterskabskamp, så ville kamplederen nok have sat en stop for løjerne. Det så ikke godt ud for Edgar, der ellers kun har ét nederlag i baggagen, og det var til netop Maynard tilbage i 2008.

Kom stærkt tilbage
Det lykkedes Edgar at regruppere i pausen og han kom stærkt ud i anden omgang, og viste at det ikke er for ingenting, at han har mesterskabsbæltet siddende om livet. De resterende fire omgange var dramatiske og intensive, og der blev udvekslet slag, spark, kvælertag og nedtagninger. Tilskuerne fik serveret en underholdende kamp, men det var ikke lige helt til at sige, hvem der rent faktisk have vundet den.

Det kunne dommerne heller ikke blive enige om. Alle tre gav godt nok første runde til Maynard med 10 point mod Edgars otte, men Marcos Rosalers gav de sidste fire runder til Edgar og dømte kampen 48-46. Patricia Morse-Jarman mente at kampen havde endt 47-47, og Glen Trowbridge dømte kampen i Maynards favør med scoren 48-46. Kort og godt: uafgjort.

De skal i buret igen
Hverken tilskuere eller de to kampatleter var tilfredse med beslutningen, der giver UFC en alvorlig hovedpine.

Det var nemlig planlagt, at den næste kamp om mesterskabsbæltet skulle være imod Anthony Pettis, der kommer ind som den sidste letvægtsmester fra det nu nedlagte World Extreme Cagefighting.

Først annoncerede UFC-præsident Dana White, at Pettis-kampen kørte videre som planlagt, men lavede senere en U-vending, og UFC arrangerer nu et ’Edgar Vs. Maynard III’-stævne, hvor vi endelig skal få klarhed over, hvem af de to der egentlig er bedst.