Kampmann i kontroversielt nederlag

Den danske UFC-stjerne tabte en tæt og teknisk kamp mod Jake Shields ved UFC 121 i Anaheim. Et uenigt dommerpanel gav sejren til amerikaneren

Et uenigt dommerpanel gav sejren til Jake Shields efter en tæt og teknisk kamp mod danske Martin Kampmann. Shields får nu mulighed for at kæmpe om mesterskabsbæltet. Det er danskeren forrest. (Foto: AP)
Et uenigt dommerpanel gav sejren til Jake Shields efter en tæt og teknisk kamp mod danske Martin Kampmann. Shields får nu mulighed for at kæmpe om mesterskabsbæltet. Det er danskeren forrest. (Foto: AP)

ANAHEIM, Californien: Danske Martin Kampmann leverede en flot og disciplineret indsats foran 14.800 tilskuere i kampen mod Jake Shields ved UFC 121 i Anaheim i Californien, men måtte finde sig i, at dommerne i sidste ende tildelte sejren til amerikaneren.

De var dog ikke enige. Én mente, at Kampmann havde vundet med 29 mod 28 point, mens en anden gav Shields sejren med modsatte pointtal. Helt uforstående gav én af dommerne alle tre runder til Shields med 30 point mod danskerens 27.

Fra starten af var det tydeligt, at Shields ville have kampen ned på gulvet, hvor han kunne bruge sin brydning og jiu-jitsu. Det lykkedes ham flere gange at komme oven på Kampmann, men han formåede aldrig at skade danskeren. I stedet var det Kampmann, der fik tilskuerne til at juble ved igen og igen at komme tilbage på benene og over flere omgange levere nogle hårde knæ til Shields’ midtersektion og ansigt.

Fik ikke udnyttet mulighederne
I både anden og tredje runde forsøgte Kampmann at slutte kampen med kvælertag, men han fik aldrig ordentlig fast og den rigtige position til at gennemtvinge sin vilje overfor Shields og enten slukke lyset eller få ham til at give op. Det stod dog klart, at danskeren havde væsentlig bedre kondition end sin modstander, der virkede mere og mere udkørt som kampen udviklede sig.

Desværre udnyttede Kampmann ikke sin overlegne kickboksning og kondition til virkeligt at skade Shields og i sidste ende fik to af dommerne det indtryk, at Shields havde brugt så meget tid oven på danskeren, at han fortjente sejren.

- Jeg er selvfølgelig rigtig skuffet. Jeg begik en masse dumme fejl, der gjorde at han fik topposition. Jeg kunne godt have vundet den kamp, sagde danskeren efter kampen.

- Jeg har ingen skade overhovedet, ingen skrammer, mens han vist nok skulle en tur forbi skadestuen, fortalte Martin Kampmann.

Usikker fremtid
Jake Shields får nu chancen for at kæmpe om weltervægtsbæltet mod enten Georges St-Pierre eller Josh Koscheck alt efter hvem af de to, der vinder deres forstående kamp til december.

Kampmanns fremtid er mere usikker. Han har nu syv sejre og fire nederlag i UFC, og UFC-præsent Dana White udtalte efter kampen, at han tror, at dette er en aften som danskeren vil føle sig ærgerlig over i rigtig lang tid.

En mulighed er et nyt opgør mod Carlos Condit, der netop har vundet over engelske Dan Hardy ved UFC 120 tidligere på måneden. Kampmann vandt en splittet dommerafgørelse over Condit tilbage i april 2009.