Annonce:
Annonce:

Sydafrika vil ansøge om OL i 2020

Sydafrika, som lige har afholdt VM i fodbold, ønsker nu også at være vært for de olympiske lege i 2020. Det oplyser leder af Sydafrikas OL-komité, Tubby Reddy

Om ti år skal disse sydafrikanske fodboldfans måske også heppe på kajakroere og håndboldspillere. (Foto: AP)
Om ti år skal disse sydafrikanske fodboldfans måske også heppe på kajakroere og håndboldspillere. (Foto: AP)
Annonce:

Kun få dage efter VM i fodbold er slut, ønsker Sydafrika at afholde endnu en stor sportslig begivenhed. Sydafrika vil være vært for de olympiske lege i 2020, meddeler lederen af Sydafrikas OL-komité, Tubby Reddy.

- Vores intention er at skabe en by i verdensklasse, som er i stand til at blive den første afrikanske vært for de olympiske lege, siger Tubby Reddy.

Sommerens VM i fodbold er betragtet som en succes, selv om det var det første VM, som blev afviklet i Afrika. Nu er tiden inde til, at OL også bliver afholdt på kontinentet, mener Reddy.

Den sydafrikanske by Cape Town ansøgte i 1997 om at afholde OL i 2004, men fik dengang afslag.

Præsidenten for den internationale olympiske komité (IOC), Jacques Rogge, har allerede sagt, at han ville blive glad, hvis en sydafrikansk by ansøgte om værtsskabet.

Også præsidenten for det internationale fodboldforbund (Fifa), Sepp Blatter, støtter idéen om et OL i Sydafrika, ligesom Sydafrikas præsident Jacob Zuma i efterdønningerne på VM har givet tilsagn om at støtte planerne om et OL i landet.

Kapløbet om at vinde retten til at afholde OL i 2020 forventes at blive intensiveret næste år, mens ansøgningsfristen til IOC først udløber i 2013.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det er rent hykleri og lugter langt væk af hævn
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: