Noget af et snooker-cirkus

Kø-kultur: Forrygende opvisning i snooker af to af verdens bedste blev pakket ind i mærkværdig indpakning

Forrygende opvisning i Cirkusbygningen i København i aftes (Foto: Mogens Flindt)
Forrygende opvisning i Cirkusbygningen i København i aftes (Foto: Mogens Flindt)

En forsvarende verdensmester og en kommende.

Det var matchen, som 730 heldige tilskuere havde købt billet til. Der var udsolgt til arrangementet efter fem timer. Og verdensranglistens firer, John Higgins, og syver, Mark Selby, levede op til enhver forventning, man måtte have til kampen i billardens sværeste disciplin, snooker.

De demonstrerede konstant en fingerspidsfornemmelse, der ville gøre dem i stand til ubemærket at stjæle stikpiller fra patienter –  også selv om pillerne allerede var blevet lagt op.

Cirkusbygningen i København viste sig endnu en gang at være en perfekt ramme om en sportskamp af fineste karat, og at dømme efter klapsalverne var der også tilfredshed ude i mørket, hvorfra man havde et perfekt udsyn til det store grønne bord.

Kvalitet fornægter sig aldrig.

Hård omgang
Til gengæld blev der trukket store veksler på tilskuernes tålmodighed. Arrangementet led en del under at ville for meget. Det var en temmelig hård omgang at komme igennem en hel times såkaldt trickshot-battle mellem danske Jim Sommer og Eurosports snooker-kommentator, Henrik Kaj Hansen.

Med en lettere omskrivning af tidligere kulturminister Jytte Hildens ord, så er det med trickshot som med sex –  det er sjovere at deltage i end at se på.

I hvert fald når kvaliteten af det såkaldte battle mere gav mindelser om en hjemmeværnsøvelse i Råbjerg Mile end om elitesoldater på special mission.

Som om det ikke var nok, var der så også lige indlagt en seance fra et af Wallmans shows i selv samme bygning.

Det gik aldrig op for mig, hvorfor vi skulle se danseren Michael Gryholm moonwalke og klø sig i skridtet til et Michael Jackson-medley, inden vi kunne nå frem til det, som aftenen i det hele taget handlede om.

Der var da heller ikke tvivl om, hvad publikum var kommet for –  og det var hverken dans eller fejlslagne trickshots.

Bidt af sporten
Således også 27-årige Marianne Nørholm Andersen og manden, Jannick Andersen, 32 år, fra Karlslunde.

– Jeg er blevet bidt af sporten ved at se turneringerne på Eurosport, og jeg ser så mange, jeg overhovedet kan finde tid til. Og VM, det skal der bare være tid til, sagde 32-årige Jannick Andersen fra Karlslunde før kampen.

Hustruen, 27-årige Marianne Nørholm Andersen, indrømmede blankt, at det nok mest var mandens ide at møde op til kampen, men hun glædede sig alligevel.

– Jeg regner da med at komme til at se noget fantastisk spil fra de to. Det er jo nok det, der er det mest fascinerende –  det, at man har muligheden for at se sporten udført live af to af de absolut bedste i verden, sagde hun.

Den forsvarende verdensmester, skotske John Higgins, lagde fornemt fra land og fik hurtigt overbevist om, at der sagtens kan spilles på højeste niveau, selv om der ’kun’ er tale om en opvisningskamp.

I kampens første session af to, var det den 34-årige, der havde momentum. Han viste hurtigt, at verdensklassespillere bare bliver bedre, når modstanden også er det.

Selby var heldig med kun at være bagud 2-3 ved pausen. Men tilskuerne kunne glæde sig over, at det var en helt anden fokuseret englænder, der kom ud til bordet derefter.

Samtidig hævede de begge overliggeren for deres spil og demonstrerede det ene century-break (mere end 100 point i en indgang) efter det andet.

Smukkest var Mark Selbys 134 i kampens 9. frame, hvor han ryddede bordet. Det svarer til 37 pottede baller i træk. En nydelse.

De to fulgtes hele vejen til 6-6 inden Higgins ved midnatstid huggede den sidste frame til en 7-6-sejr.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere