Første dansker løber Antarktis-maraton

Bankmanden Peter Jensen skal forsøge at gennemføre maraton på Antarktis. Hvis han gennemfører har han løbet på alle syv kontinenter

Peter Jensen fra Nordea har skiftet slipset ud med løbeskoene. (PR-foto: Nordea)
Peter Jensen fra Nordea har skiftet slipset ud med løbeskoene. (PR-foto: Nordea)

Til dagligt er 39-årige Peter Jensen ansat som bankmand i Nordeas kapitalforvaltning.

Lige om lidt smider han imidlertid slipset og løber Maraton på et verdens mest ufremkommelige steder - Antarktis.

Som den første dansker stiller Peter Jensen op til Antarctic Ice Marathon, der ifølge planen er sat til at blive gennemført den 12 december, hvis vejret holder.

Usikkert vejr
- Det var meningen, at vi skulle have været af sted allerede onsdag, men da vejret er utrolig usikkert i de arktiske egne, blev de gode betingelser pludselig erstattet med stormvejr, fortæller Peter Jensen fra hans opholdssted i Punta Arenas i det sydlige Chile.

Her opholder han sig med løbets nitten andre løbere, indtil de får besked om, at flyet går mod løbets startsted, Patriot Hills, på Antarktis.

Nye løbesko
Men Peter Jensen er ikke urolig. Ventetiden bliver brugt til at dobbelttjekke løbeudstyret endnu engang, før det går løs på med de lidt over 42 kilometers strabadser.

- Jeg har lige været ude og købe nye løbesko, som er kan holde mig oven vande i det bløde underlag, som vi skal løbe i på Antarktis. Desuden skal der jo købes varmt tøj, siger Peter Jensen.

Kulden i de arktiske egne, er en af de faktorer, som Peter Jensen ikke kan træne sig op til under træningspassene i Danmark.

Minus 30 grader
- Jeg tjekkede vejrudsigten i går. Det var minus elleve grader, men da det blæser meget, vil det nærmere føles som minus 30 grader, siger han.

Peter Jensen har allerede løbet maraton i New York, Buenos Aires, Knysna Forest i Sydafrika, Berlin, Auckland, Beijing og så selvfølgelig herhjemme i København.

mod nye mål
Hvis Peter Jensen gennemfører, er han den første dansker, der har løbet maraton på verdens syv kontinenter.

Og løberen har allerede nye mål. Ifølge Antarctic Ice Marathons hjemmeside har Peter Jensen ambitioner om at bestige 'the seven summits' - de syv højeste bjerge på verdens syv kontinenter. Færre end 200 mennesker på verdensplan har gennemført den bedrift.

Den hurtigste maratonløber på Antarktis i 2008 kom fra England og løb de 42,195 kilometer på 4.36.53 timer.

For de sejeste af de seje er der også et 100 km. løb. Sidste år gennemførte to mænd og en kvinde den distance. Den hurtigste (mand) løb på 12:49:51 timer

Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Anders Zacho
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen