Ny stor spansk dopingsag på vej

Spansk politi har arresteret 11 personer i en sag om doping. En læge i Valencia, som har stået for forsyningen af blandt andet epo, er blandt de tilbageholdte

Det kan minde om noget, vi har hørt før. Men ikke desto mindre er en helt ny stor spansk sag om doping under opsejling. Indtil videre er 11 personer anholdt efter en serie af razziaer, som har optrævlet et omfattende dopingnetværk.

- Efterforskningen startede i begyndelsen af august, da politiet blev opmærksom på, at en gruppe personer forsynede folk i forskellige idrætsgrene med dopingpræparater, oplyser spansk politi i en pressemeddelelse.

Operationen går under kodenavnet 'Grial', og anholdelserne har fundet sted på 15 forskellige privatadresser og apoteker i Valencia, Barcelona, Murcia og Granada. En læge i Valencia, som har stået for forsyningen af blandt andet epo, er blandt de tilbageholdte.

Ifølge flere medier har lægen blandt andet arbejdet med Kelmes cykelhold.

Lægen ejede sin egen sports- og diætklinik, men forsynede også personer med epo og væksthormoner for derved ulovligt at forbedre sportslige præstationer.

Efterforskningen er stadig i gang, og endnu er der ikke offentliggjort nogle sportsnavne i sagen.

Afsløringerne kommer kun få år efter, at den seneste store spanske dopingsag - Operacion Puerto - rystede idrætsverdenen.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere