Kommende verdensmester i København

Et af snooker-sportens helt store talenter, Mark Selby, spiller mandag aften op til en stor aften for 750 heldige tilskuere

26-årige Mark Selby er en af snooker-sportens største. I fjor vandt han bl.a. Masters.
26-årige Mark Selby er en af snooker-sportens største. I fjor vandt han bl.a. Masters.

Der har været udsolgt længe. Faktisk lige siden fem timer efter, billetterne blev udbudt til salg for en måneds tid siden.

Det er da også en absolut lækkerbisken, der bliver budt på i Cirkusbygningen i København mandag aften, når den tredobbelte verdensmester, 34-årige John Higgins, spiller opvisningskamp mod en kommende en af slagsen, Mark Selby.

Han regnes af mange eksperter som en af de spillere, der vil dominere i fremtiden på det store grønne bord. Indtil videre er hans bedste VM-resultat et 13-18 nederlag i finalen i 2007 til netop John Higgins.

Vil gerne underholde
Det kan ikke undgå andet end at blive et brag af en kamp, som alle med den mindste interesse for billardsportens sværeste disciplin har været i kamp om at få billet til.

- Det er en opvisningskamp, og derfor vil det naturligvis ikke få samme nerve, som var det en kamp i en rangliste-turnering. Men til gengæld vil vi begge gerne underholde og give de mange tilskuere en en rigtig god oplevelse, siger Mark Selby til ekstrabladet.dk, der mødte den 26-årige rising star på Marriott Hotel dagen før dysten, der er den største snooker-event på dansk grund nogensinde.

Glædeligt gensyn
Baggrunden har Eurosport og måske i særdeleshed kommentator Henrik Kaj Hansen lagt. Det er lykkedes sporten at trænge igennem den ellers tungt armerede mur af traditionel dansk sports-tv.

De 750 heldige billet-indehavere kan glæde sig til et storstilet arrangement, og for manges vedkommende også et glædeligt gensyn med John Higgins, der var på besøg samme sted sidste år, og skotten har en stor andel i, at arrangementet blev en succes sidste år og derfor gentages.

Det er dog ikke slut med mandagens opvisningskamp. Den er nemlig tiltænkt rollen som bølgebryder til en egentlig årligt tilbagevendende turnering på World Series of Snooker. Arrangøren, MegaHead entertainment, forventer således, at en egentlig turnering er stablet på benene allerede næste år.

VM's bedste kamp
Indtil videre har der heller ikke været noget, der skræmmer de store snookerstjerner væk fra København.

- Det er første gang, jeg er i København, og jeg glæder mig meget. John Higgins har fortalt mange ting om sin oplevelse sidste år, og de har alle været positive. Så jeg håber meget, at vi igen kan give tilskuerne noget for pengene, siger Mark Selby.

Ekstra Bladet er naturligvis på plads i Cirkusbygningen og vil i tirsdagsavisen berette om revanchematchen mellem de spillere, der ved VM i begyndelsen af året, spillede vel nok turneringens bedste kamp, da Higgins i kvartfinalen vandt 13-12 over Selby.

Den match tales der stadig om, når Henrik Kaj Hansen på Eurosport underholder om nogle af spillets næsten mytologiske kampe. Os, der så den, husker den stadig - og glæder os til en gentagelse.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere