Brutal sparekniv fra Team Danmark

Team Danmark har offentliggjort de 14 forbund, som mister minimum 20 procent af deres elitestøtte

Caroline Wozniackis succes til trods er dansk tennis et af de forbund, hvor Team Danmark vil skære minimum 20 procent i støtten. (Foto: AP)
Caroline Wozniackis succes til trods er dansk tennis et af de forbund, hvor Team Danmark vil skære minimum 20 procent i støtten. (Foto: AP)

14 idrætsforbund fik i dag et brev med et trist indhold ind ad brevsprækken.

I brevene, der er afsendt af Team Danmark, står der, at de bliver ramt hårdt af elitesportsorganisationens voldsomme spareplan, og at de fra 2010 får deres elitestøtte beskåret med minimum 20 procent.

De 14 sportsgrene er: Atletik, automobilsport, basketball, bueskydning, motorsport, golf, gymnastik, ishockey, orienteringsløb, squash, tennis, triatlon, vandski og volleyball.

Læs: Dårligere chancer for danske NHL-stjerner

Længst vej til succes
Taekwondo og brydning kan eventuelt komme til, men Team Danmark afventer i første omgang, hvordan det går for danskerne i de to sportsgrene senere på året, hvor der for begge sportsgrenes vedkommende afholdes VM i Danmark.

- Det er den økonomiske krisesituation, der tvinger Team Danmark til at skære ned. Vi har været de 33 specialforbund igennem, som vi samarbejder med.

- Og vores opgave har været at fokusere besparelserne på de forbund, hvor vi vurderer, at der er længst vej til succes, og hvor investeringerne rummer den største usikkerhed, siger Team Danmarks direktør, Michael Andersen, i en pressemeddelelse.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner selvskade for regeringen og Danmark

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind