Ros af Fidel Castro kan koste træner jobbet

Manager for baseballhold fortryder positive udtalelser om den cubanske revolutionshelt. Miami koger af raseri

Manageren for baseballholdet Miami Marlins er suspenderet i de næste fem kampe efter udtalelser om, at han 'elsker' den tidligere cubanske leder Fidel Castro. Det skriver BBC.

Ozzie Guillens kommentarer i et interview med magasinet Time har udløst ramaskrig blandt de tusindvis af eksilcubanere i Miami, selv om Guillen undskylder og gør alt for at rette op på sine uheldige udtalelser.

Harmen deles af adskillige ansatte i klubben, der mener den venezuelanske træner bør fyres. Guillen siger i interviewet, at han respekterer Castro for at have fastholdt sin magtposition i så mange år.

Se også: Her styrter baseball-fan i døden

Marlins åbnede for få dage siden sit nye stadium i Miamis cubansk dominerede kvarter Little Havana. Klubben gør da også alt for at tækkes de mange cubanere, der deler amerikanernes begejstring for baseball.

- De smerter og lidelser Fidel Castro har forårsaget, kan ikke minimeres. Især ikke i et lokalsamfund fyldt med ofrene for diktaturet, lyder det fra klubben.

Guillen siger til Time: 'Jeg elsker Fidel Castro. Og ved du hvorfor? Mange personer har de seneste 60 år ønsket at dræbe Fidel Castro, men han lever stadig.'

Se også: Bortført baseballspiller fundet i live

Sportens organisation, Major League Baseball, støtter Miami Marlins suspendering af manageren. Den cubansk-amerikanske baseballkommentator Amaury Pi-Gonzales forklarer i avisen USA Today, hvorfor Guillens bemærkninger vækker så stærke følelser.

- Det svarer til at gå ind i New Yorks jødiske kvarter og sige: Så slem var Hitler da heller ikke. Han formåede at fastholde magten i nogle år. Selv en niårig ved bedre end at sige den slags i Miami.

På et pressemøde tirsdag på Marlins nye 'ballpark' undskyldte Guillen gentagne gange for udtalelserne på både spansk og engelsk.

Se også: Baseball-hold frister pengemænd fra Kina

- Jeg sagde, at jeg finder det utroligt, at en person, der gennem så mange år har skadet så mange mennesker, fortsat er i live, lød Guillens forklaring.

På pressemødet gav Guillen en undskyldning til lokalsamfundet og beskrev udtalelserne som den største fejl i sit liv.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere