Hjemløse skal være trænere

DBU indgår samarbejde med OMBOLD for at få hjemløse gennem forbundets træneruddannelse

Hjemløselandsholdets spillere får nu muligheden for at tage en træneruddannelse. (Foto: Ekstra Bladet)
Hjemløselandsholdets spillere får nu muligheden for at tage en træneruddannelse. (Foto: Ekstra Bladet)

Det danske hjemløselandshold i fodbold får nu muligheden for at gennemgå DBU's B1-træneruddannelse. Det sker i samarbejde med foreningen OMBOLD, som arbejder på at hjælpe hjemløse, socialt udsatte og stof-misbrugere tilbage til en normal tilværelse.

DBU betaler for de 12 hjemløse spilleres uddannelse, som er et forløb på 40 timer, der normalt koster 3800 kroner at erhverve sig.

- Vi indgår et samarbejde med OMBOLD, fordi det er godt for begge parter, siger Poul Gilling, uddannelseschef i DBU, i en pressemeddelelse.

En fantastisk mulighed
- Vi har altid behov for dygtige trænere, uanset hvilket socialt lag, de kommer fra, og uanset om de har en registreret bopæl eller ej. Vi tilbyder de hjemløse samme vilkår som alle andre potentielle trænere på vore uddannelses-kurser. For nogle af de hjemløse bliver det måske deres første eksamensbevis nogensinde - og dermed en inspiration for dem, til at få endnu mere ud af deres liv, siger Poul Gilling.

Aftalen vækker stor glæde hos hjemløselandsholdets cheftræner Janek Majewicz.

- Med sit tilbud til os giver DBU nogle mennesker en fantastisk mulighed for at få en succesoplevelse og ikke mindst en uddannelse, der åbner døren for dem til et sundt og bedre socialt netværk, siger han i pressemeddelelsen.