UFC: Vildt karatespark udløser stor bonus

Benyttede debutkamp i UFC demonstrere evnerne indenfor karate og kickboxing – knockoutede sin modstander med et velplaceret spark

Stephen Thompson (th) lander et spark på siden af hovedet af Dan Stittgen og sender ham fluks i gulvet. Det udløste en bonus på 370.000 kroner. (Foto: Zuffa, LLC.)
Stephen Thompson (th) lander et spark på siden af hovedet af Dan Stittgen og sender ham fluks i gulvet. Det udløste en bonus på 370.000 kroner. (Foto: Zuffa, LLC.)

Amerikanske Stephen Thompson havde lørdag aften sin debut i UFC da han gik i ståltrådsburet med Dan Stittgen ved UFC 143 I Las Vegas. Inden aftenen var omme var han blevet 370.000 kroner rigere – han leverede nemlig aftenens knockout og modtog en bonus på 65.000 dollars.

Manden er ekspert i karate og kickboxing, kan prale af en lang række amatørmesterskaber, og har vundet alle sine 57 kampe som amatør og professionel. 46 af dem via knockout.

Det tog ham lidt over fire minutter at analysere sin modstander og et finte spark, der først så ud som om, at det var på vej til benene eller kroppen, men som lige pludselig ændrede retning og landede på siden af hovedet på Stittgen. Han faldt sammen som en sæk kartofler, og fik på gulvet et ekstra slag inden kamplederen trådte imellem og stoppede kampen.

LÆS OGSÅ:Carlos Condit ny weltervægtsmester i UFC

Spås stor karriere
Stephen Thompson tjente lidt over 90.000 kroner for hvert minut han var i ståltrådsburet, og han spås nu en stor karriere i UFC, hvor hans bagrund indenfor Kenpo Karate helt sikkert vil resultere i spændende kampe i weltervægtsdivisionen.

- Ingen ord kan beskrive, hvordan jeg føler lige nu. Jeg er så glad for denne sejr. Det er min første sejr i UFC, og jeg kan ikke vente med at komme tilbage i buret og gøre det igen,” sagde Thompson

Alt tyder på at karateeksperten får sin anden kamp i UFC til enten maj eller juni. Det er endnu uvist, hvem der bliver hans modstander.