Blodigt og brutalt sværvægtsopgør i UFC

Junior Dos Santos besejrede Shane Carwin i en intens og brutal kamp ved UFC 131 i Vancouver i Canada. Nu venter mesterskabskamp

Junior Dos Santos dominerede sværvægtsopgøret mod Shane Carwin , der sluttede kampen med store flænger i hele ansigtet. (Foto: AP)
Junior Dos Santos dominerede sværvægtsopgøret mod Shane Carwin , der sluttede kampen med store flænger i hele ansigtet. (Foto: AP)

Brasilianske Junior Dos Santos får endelig mulighed for at kæmpe om sværvægtsbæltet i UFC. Det står klart efter hans overbevisende sejr over amerikanske Shane Carwin, den tidligere konstituerede sværvægtsester, lørdag aften i Vancouver i Canada.

Her kunne 14.685 begejstrede tilskuere opleve tre medrivende runder, hvor Dos Santos dominerede alle aspekter af kampen. Den brasilianske sværvægtskæmper imponerede med disciplineret og præcis boksning, og var i stand til at forsvare Carwins forsøg på at få kampen ned på gulvet.

Blod over det hele
Det så oprindelig ud til at blive en kort affære da Dos Santos i første runde ramte Carwin med en kraftfuld højre-venstre-kombination, der slog benene væk under amerikaneren. Efterfølgende leverede Dos Santos en byge af slag, der bare blev ved med at komme, og på et tidspunkt kiggede han på kamplederen i et forsøg på at få kampen stoppet, men han afviste at gribe ind i de sidste 15 sekunder, da Carwin trods alt prøvede at beskytte sig mod slagene.

- Jeg kiggede på ham for at få kampen stoppet. Jeg var stå træt i mine arme af at blive ved med at slå, men det var den rigtige beslutning at lade kampen fortsætte, sagde Dos Santos ved pressekonferencen efter kampen.

Shane Carwins ansigt lignede blodigt hakkekød med store flænger under øjnene og på næsen, men manden gik ind til runde to og tre, og forsøgte at ramme Dos Santos med sine berygtede hårde og tunge slag. Det lykkedes med enkelte mellemrum, men brasilianeren var god til at kontrollere kampen med sine jabs, og i runde tre lykkedes det også med to nedtagninger.

Mesterskabskamp sidst på året
Kampen gik alle runder, og dommerne gav en enstemmig sejr til Dos Santos med pointscoren 30-27, 30-27 og 30-26, der nu resulterer i en kamp om mesterskabsbæltet mod den nuværende sværvægtsmester Cain Velasquez. Det forventes at kampen arrangeres til enten november eller december.

- Masser af respekt til Cain Velasquez, sagde Dos Santos, ‘men Cain, jeg kommer efter dig.’

Dette er Shane Carwins andet nederlag i træk efter han blev submitted af Block Lesnar ved UFC 116 tilbage i juli sidste år. Inden da havde han vundet alle sine 12 kampe i træk via enten submission eller knockout i første runde.

Vildt knockout
Aftenen bød også på en fjervægtskamp mellem Kenny Florian og Diego Nunes, som førstnævnte vandt efter tre runder, og en mellemvægtskamp mellem Demian Maia og Mark Munoz, som Monuoz vandt efter tre runder.

”Fight of the Night”-bonussen på 70.000 dollars blev udbetalt til amerikanske Dave Herman og norske Jon Olav Einomo for deres vilde sværvægtsopgør, der endte med en brutal knockout af nordmanden lidt over tre minutter inden i anden runde.

UFC 131 genudsendes i aften klokken 23 på CANAL+ Sport 2

1 af 2 Afstraffelsen af Carwin var så stor, at Dos Santos på et tidspunkt kiggede på kamplederen for at få ham til stoppe kampen. (Foto: AP)
2 af 2 Junior Dos Santos dominerede sværvægtsopgøret mod Shane Carwin , der sluttede kampen med store flænger i hele ansigtet. (Foto: AP)
0 kommentarer
Vis kommentarer