Annonce:
Annonce:

Team Danmark optimerer med bagepulver

For at kunne sprinte længere inden benene syrer til, bruger Team Danmark bagepulver. Det er fuldt lovligt og kan give de sidste sekunder til en guldmedalje

Et nyt tryllemiddel til sportsverdenen (Foto: Polfoto)
Et nyt tryllemiddel til sportsverdenen (Foto: Polfoto)
Annonce:

Team Danmark optimerer deres elitesportsfolk med bagepulver. Det aktive stof i bagepulver, natron eller bikarbonat er effektivt til at bekæmpe syre i benene, så sportsudøverne kan spurte længere, inden de syrer til.

- Vi bruger bikarbonat, men kun når alle andre parametre hos elitesportsudøveren er optimeret, og der træningsmæssigt ikke er mere at vinde.

- Bikarbonat kan være med til at flytte de sidste sekunder, som kan betyde, om man får medaljer, siger teamleder Lone Hansen fra Team Danmark.

I idrætsgrene som cykling, løb og roning, hvor der skal spurtes, kan udøverne have gavn af bikarbonat til at bekæmpe syre.

Ekstern lektor ved Institut for Idræt på Syddansk Universitet og bestyrer af hjemmesiden Motion-online, Morten Zacho, har modtaget spørgsmål om bikarbonat, men han tvivler på, at almindelige motionister vil begynde at indtage bikarbonat for at bekæmpe syreben på løbeturen.

- Det har ikke et generelt præstationssøgende effekt ligesom andre kosttilskud, og hvis man tager en forkert dosis natron, så giver det akut diarré og opkast. Men der er atletikudøvere, som bruger det ved konkurrencer, siger Morten Zacho.

Lone Hansen ønsker ikke at afsløre, hvilke danske idrætsstjerner der tager bagepulver, men hun er ikke i tvivl om, at der er natron i drikkedunkene hos mange cykelryttere i det netop afsluttede Tour de France.

- Man arbejder med bikarbonat over hele verden, fordi det er et harmløst stof. Mit bud er, at alle de ryttere i Tour de France, som vil have gavn af natron, bruger det, for de kører på så professionelt et niveau, konstaterer Lone Hansen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU
BREAKINGBREAKING
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun vil død og pine med i en regering
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: