Ekstremt løb koster to mænd livet

Arrangøren af et "ekstremt bjergløb" i Tyskland nægter sig skyldig i uagtsomt manddrab efter løb, hvor to deltagere døde. Retssag skal afgøre skyldspørgsmålet

Arrangørerne af et "ekstremt bjergløb" i Tyskland nægter sig skyldig i uagtsomt manddrab, efter at to deltagere døde af kulde og udmattelse på vej op til toppen af landets højeste bjerg.

- Jeg siger med fuld overbevisning, at jeg ikke på nogen måde er ansvarlig for disse dødsfald, sagde den 54 årige Peter Krinninger, da retssagen mod ham åbnede mandag i byen Garmisch-Partenkirchen i Alperne.

De to løbere, som var 41 og 45 år, døde i juli ikke langt fra målstregen på toppen af det 2962 meter høje Zugspitze.

De var kun klædt i shorts og t-shirts, da de blev overrasket over et pludseligt skifte i vejret og pludselig var fanget i en voldsom snestorm. Seks andre deltagere blev indlagt.

Krinninger, der arrangerede løbet, har afvist at betale en bøde på omkring 100.000 kroner, hvormed han kunne have undgået en retssag. Han organiserede endnu et løb i 2009 og står for endnu et, der finder sted i 2010. De bedste løbere kan gennemføre det 18 kilometer lange løb på to timer, hvis vejrforholdene tillader det.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere