Sportskendisser nettede ved valget

Henriette Mikkelsen, Poul-Erik Høyer, Jesper D. Jensen og Michael Fenger, alle store navne i sportens verden, kan nu også skrive kommunalpolitiker på deres visitkort

Henriette Mikkelsen blev valgt ind i Viborgs byråd for Socialdemokraterne. (Foto: Ernst van Norde)
Henriette Mikkelsen blev valgt ind i Viborgs byråd for Socialdemokraterne. (Foto: Ernst van Norde)

Onsdag aften var Henriette Mikkelsens personlige udbytte tre scoringer, da den 29-årige venstrefløj bidrog til Viborgs sejr på 30-26 over Midtjylland i kvindernes bedste håndrække.

Knap et døgn tidligere stod det fast, at den tidligere landsholdsspiller med et udbytte på 309 personlige stemmer havde scoret en plads i byrådet i Viborg, hvor hun bliver en del af den socialdemokratiske gruppe.

I Gribskov Kommune i Nordsjælland har Poul-Erik Høyer, tidligere olympisk guldvinder i badminton, sikret sig én af pladserne i det kommende byråd. Høyer repræsenterer Venstre og fik 465 personlige stemmer.

Michael Fenger, forhenværende håndboldstjerne med 234 landskampe og deltagelse i OL samt flere VM-slutrunder, er ligeledes klar til en kommunalpolitisk karriere. Fenger fik 451 personlige stemmer i Gentofte, hvor den tidligere højrefløj bliver en del af bykongen Hans Tofts konservative mandskab.

I Slagelse blev den tidligere bokser Jesper D. Jensen valgt ind for Venstre.

Wilbek et fortilfælde
Sportsstjerner i dansk kommunalpolitik, er ellers ikke et fænomen, der forekommer særligt ofte.

Men netop i Viborg findes der et markant fortilfælde i skikkelse af Henriette Mikkelsens tidligere træner, Ulrik Wilbek.

Han blev i 2001 valgt ind i byrådet for Venstre. Wilbek udfyldte posten som formand for socialudvalget og var kørt i stilling som borgmesterkandidat ved valget i 2005. Da han blev udnævnt til træner for det mandlige håndboldlandshold, valgte han imidlertid at trække sig fra politik.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere