Annonce:
Annonce:

Danmark indtager verden

Psyken er blevet forbedret hos danske sportsstjerner, vurderer tidligere IOC-medlem Kai Holm efter triumfer til Michael Maze, Caroline Wozniacki og Lotte Friis

Kai Holm, tidligere formand for Danmarks Idræts-Forbund. (Foto: Jan Sommer)
Kai Holm, tidligere formand for Danmarks Idræts-Forbund. (Foto: Jan Sommer)
Annonce:

Michael Maze, Caroline Wozniacki og Lotte Friis er blandt de bedste i verden.

Med sejre i store turneringer inden for bordtennis, tennis og svømning har de i løbet af 2009 vist, at Danmark kan konkurrere med langt større nationer i de mest udbredte og konkurrenceprægede sportsgrene.

Årsagen til de danske topplaceringer handler om psyke. Det fastslår Kai Holm, der er tidligere medlem af den internationale olympiske komité (IOC) og tidligere formand for Danmarks Idræts-Forbund (DIF).

- Når man kæmper på det niveau, så handler det ikke længere om talent og fysik. Psyken er det helt afgørende. Den er flere danskere ved at få. Førhen har det været sådan, at den såkaldte danske mentalitet slog igennem. Den eksisterer ikke længere hos den danske elite, forklarer Holm.

Annonce:

Varsler spareplaner
Holm fastslår samtidig, at han anser de bedste danske udøvere for at være på højde med de internationale konkurrenter, hvad angår træning, forberedelse og professionalisme.

Det har tidligere været nok til at sikre Danmark internationale triumfer i mindre idrætsgrene som skydning, sportsdans og roning. Sejrene i de mere udbredte idrætsgrene er kommet med større mellemrum, men det har 2009 ændret på, senest med Michael Mazes EM-titel i bordtennis i weekenden.

Det tidligere IOC-medlem vurderer, at Danmark har gode muligheder for at fortsætte den internationale sejrsrække - der i 2009 også tæller det første danske guld nogensinde ved VM i svømning på langbane - selv om Team Danmark har varslet spareplaner.

Tilfældige OL-medaljer
- 2009 har vist, at vi kan gøre os gældende på verdensplan i nogle af de store idrætsgrene. Nu skal vi fortsætte den hårde udvælgelse. Vi skal centrere støtten til dem, der virkelig fortjener det. Man er nødt til at satse på dem, der kan og vil, mener Kai Holm.

Annonce:

Under sidste års OL var tonerne knap så optimistiske fra Kai Holm. En skuffende indledning på legene i Beijing fik Holm til at kritisere de danske atleter for ikke at 'bide tænderne sammen'. Holm fastholder, at flere danske atleter skuffede ham under OL i Kina:

- Vi endte med at få syv medaljer, men det var ikke i de idrætsgrene, hvor vi havde regnet med at få medaljer. Vi havde regnet med at få i roning, men ellers forekom det meget tilfældigt. Det er fint at vinde et par medaljer, som er lidt tilfældige, men når flertallet af danske medaljer er tilfældige, så skal man ikke regne med, at det er en udvikling, der fortsætter.

Også gode i golf
Ud over Michael Mazes EM-guld og Lotte Friis VM-guld, så har Caroline Wozniacki foreløbig vundet tre WTA-titler i 2009 og deltaget i sin første grand slam-finale ved US Open i tennis.

I golf er Danmark med tre sejre en af de mest vindende nationer på European Tour, mens fodboldlandsholdet er tæt på at kvalificere sig til VM næste år.

Samtidig fortsætter bokseren Mikkel Kessler med sin seneste VM-sejr over Gusmyr Perdomo fra Venezuela med at tilhøre den internationale bokseelite.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Jakob Ellemann spiller hasard med befolkningens retsbevidsthed

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: