Annonce:
Annonce:

Schmeichel-investering konkurs

Ledreborg Palace Golf A/S er gået konkurs. 20 ansatte mister deres job. Peter Schmeichel er blandt A-aktionærerne mister omkring 1,6-1,7 million kroner

Golfklubben, med Peter Schmeichel som A-aktionær, er gået konkurs, hvis koster den tidligere fodboldstjerne og nuværende TV-vært over en million kroner (Foto: AP)
Golfklubben, med Peter Schmeichel som A-aktionær, er gået konkurs, hvis koster den tidligere fodboldstjerne og nuværende TV-vært over en million kroner (Foto: AP)
Annonce:

Ledreborg Palace Golf A/S er gået konkurs.

Cirka 20 ansatte mister dermed deres arbejdsplads, ligesom en kreds af kendte A-aktionærer, herunder den tidligere fodboldstjerne Peter Schmeichel, den tidligere håndboldstjerne og ejendomsmagnat Ole Astrup Madsen og Robert Birch, der er bestyrelsesformand i selskabet, hver mister 1,6-1,7 millioner kroner.

Cirka 650 B-aktionærer mister deres indskud, typisk 55.000 kroner.

Største taber er Roskilde Bank, der mister op mod 60 mio. kr. Det er et lån, som er ydet uden kautionsforpligtelser i de glade dage for fire år siden, hvor der var pengerigelighed.

Annonce:

- Vi er en del, som gerne havde set udviklingen være anderledes. Flere af A-aktionærerne har derfor tilbudt banken en akkordløsning, hvor vi ville skyde et to-cifret millionbeløb ind, men det har banken afvist. Nu mister de til gengæld hele det skyldige beløb, som med renter vel efterhånden er på 57-58 millioner kroner, sagde Robert Birch tirsdag til dagbladet Børsen.

Roskilde Bank
Trods A-aktionærernes tilsagn om akkord på 10-20 mio. kr., garanti for driften af golfanlægget i mindst tre år (foruden de cirka fire mio. kr, som de samme aktionærer har skudt ind i driften siden oktober, hvor Roskilde Bank pludselig stoppede kreditten) og en ny forretningsplan og budget med balance, mener Robert Birch, at der er talt for døve ører.

- Vi har gennem de seneste to måneder talt med en stik-i-rend-dreng, som hele tiden har måttet konferere med sit bagland og så vende tilbage. Jeg har aldrig oplevet noget lignende, men jeg har indtil mandag troet på en løsning. Så blev vi spurgt, om vi ikke kunne byde mere end vi havde gjort. Så var jeg klar over, at vi aldrig kunne nå til enighed, siger Robert Birch.

Annonce:

Uventet julegaveGolfanlægget blev etableret 'af glade golfdrenge', men også for at sikre mere indtjening til Ledreborg Slot. Klausulerne i aftalen slog fast, at hele golfanlægget skulle gives til Ledreborg Slot efter 25 år. I tilfælde af konkurs skal det hele også overdrages til Komtesse Silvia og hendes mand John Munro, og de har derfor nu - kvit og frit - fået en lidt for tidlig, men gældfri, julegave til en anslået værdi af 75 millioner kroner.

- Det er ikke en løsning, som vi har ønsket. Det er mit højeste ønske at finde en løsning, så især de 650 B-aktionærer, altså medlemmerne, bliver tilgodeset, sagde Silvia Munro tirsdag eftermiddag til dagbladet Børsen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Kritikken af Færøerne fremtræder som hykleri, der skal dække over eget fedtspil
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: