Fru Fuentes: Jeg kan ødelægge sporten

Konen til dopinglægen Eufemiano Fuentes afslører, at mange af de spanske medaljer ved OL i 1992 var vundet med lægens hjælp.

Doping-lægen Fuentes (t.v), med sin advokat. Nu fortæller kvinden i hans liv, at hun kan smadre spansk sport (Foto: AP)
Doping-lægen Fuentes (t.v), med sin advokat. Nu fortæller kvinden i hans liv, at hun kan smadre spansk sport (Foto: AP)

Der ligger en bombe under spansk topsport.

Bomben er en kvinde ved navn Cristina Perez. Hun er hustru til den efterhånden verdensberømte spanske læge Eufemiano Fuentes, der er kendt fra den store dopingsag Operacion Puerto. Hun beskriver sin viden på følgende måde:

- Det er som en Pandoras æske, og hvis den bliver åbnet en dag, så kan det smadre al sport, siger Cristina Perez til avisen La Provincia.

- Jeg ved, hvad der skete ved OL i Barcelona i 1992, siger hun og slår fast, at "mange" af de spanske medaljer ved det OL blev vundet med hjælp fra hendes mands kundskaber. Spanien vandt ved legene 13 guldmedaljer, hvilket er rekord i landet.

Men Cristina Perez, der selv er tidligere topatlet, og som har været under mistanke for at have brugt doping under OL i 1988, har tænkt sig at holde tand for tunge:

- Af respekt for mine lidelsesfæller og for de folk, der har ofret så utrolig meget, så holder jeg mund, selv om jeg kunne tale ud og ruinere alt for dem, der er fanget i denne lille verden.