Langrendspiger i 'ludervideo'

Tre landsholdsløbere i langrend folder sig ud som 'østeuropæiske sexarbejdere' i en hjemmevideo, der har skabt vrede i det nordlige Norge

Det skulle bare være for sjov, men de griner ikke i Tana. Tre af Norges landsholdsløbere i langrend optræder på slap line som 'østeuropæiske sexarbejdere' i en hjemmevideo på youtube. (Foto: Youtube/Privat)
Det skulle bare være for sjov, men de griner ikke i Tana. Tre af Norges landsholdsløbere i langrend optræder på slap line som 'østeuropæiske sexarbejdere' i en hjemmevideo på youtube. (Foto: Youtube/Privat)

Skiippagurrafestivalen i norske Tana er i chok.

De tre norske landsholdsløbere i langrend Kristin Størmer Steira, Therese Johaug og Ingrid Aunet Tyldum har indspillet en hjemmemusikvideo, hvor de er klædt ud som østeuropæiske sexarbejdere.

Videoen blev lagt ud på Youtube. Her indleder de med at præsentere sig som russiske piger, der skal til Skiippagurra for at arbejde, herefter folder de sig ud i skiundertøj i en skov.

- Der er mange, der tror, at vi bare spiser, sover og træner, når vi rejser rundt. Men der er mere i os end det. Vi er et ungt hold med masser af energi, og det er sjovt at lave noget andet en gang imellem, forklarer pigerne til norske VG.

De mener, at der bare er tale om en harmløs spøg.

Det fremtvinger dog ingen smil hos arrangørerne af Skiippagurrafestivalen.

Stigmatiserende
- En kreativ, men desværre evnesvag og stigmatiserende video fra vores nationale langrendspiger, lyder det i en pressemeddelelse.

Arrangørerne mener, at pigerne tegner et billede af Tana, som ikke længere holder, og dermed ødelægger de det hårde arbejde, der er lagt i at rette op på områdets blakkede image. Tana ligger på grænsen til Finland i det nordligste Norge, og har blandt andet et større russisk mindretal.

- Skiippagurrafestivalen har lagt syv års hårdt arbejde i at bygge en ny og stolt attraktion op i Tana, og give navnet og folket stoltheden tilbage.

Bedøm selv pigerne i deres videooptræden. klik her.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.