Strid om Brian Mikkelsens OL-skattefrihed

Angiveligt på konservativ opfordring er tidligere kulturminister Brian Mikkelsens løfte om skattefrihed for OL-præmier nu en del af forhandlingerne. DF er imod

Mads Rasmussen og Rasmus Quist vandt bronze ved OL og kunne have haft økonomisk glæde af skattefrihed. (Foto: Thomas Wilmann)
Mads Rasmussen og Rasmus Quist vandt bronze ved OL og kunne have haft økonomisk glæde af skattefrihed. (Foto: Thomas Wilmann)

Tidligere kulturminister Brian Mikkelsens (K) løfte om at give skattefrihed for OL-deltagernes præmiepenge er - angiveligt på konservativ opfordring - blevet en del af finanslovforhandlingerne. I Dansk Folkeparti undrer man sig.

- Det har været en meget stor overraskelse for os, at regeringen vælger at smide det her forslag på bordet i 11. time. De her forhandlinger går jo ud på, at vi stiller krav til regeringens finanslovforslag. Her sker der så lige pludselig det, at regeringen stiller ændringsforslag til sit eget finanslovforslag, fordi den daværende kulturminister kom til at sige, at der skulle være skattefrihed for OL-præmier, siger DF-finansordfører Kristian Thulesen Dahl.

DF er imod forslaget. Løftet fra Brian Mikkelsen kom efter OL i Kina i sommer. Men regeringen har ikke kunnet samle flertal for det.