Epo-test er usikker

Det er helt tilfældigt, om en idrætsudøver havner i epo-fælden eller ej, viser ny forskning fra Center for Muskelforskning på Rigshospitalet i København.

Kampen mod doping er ikke nem og bliver næppe nemmere, hvis man skal tro konklusionen af ny forskning fra Center for Muskelforskning på Rigshospitalet i København. Her viser en undersøgelse foretaget af seniorforsker Carsten Lundby, at udfaldet af de prøver, som skal afgøre, om en atlet er dopet eller ej, er helt tilfældigt.

Det er dårlige nyheder, mener Aktivkomitéen under Danmarks Idræts-Forbund.

- Kampen mod doping har fået en ordentlig kniv i maven med de her resultater, og det er virkelig ærgerligt. Det vil gøre, at der ikke længere er nogle, der vil tro på epo-testen. Det er rigtig, rigtig skidt for idrætten, siger Victor Feddersen, der er formand for Aktivkomitéen, til Politiken.

I dopingundersøgelsen har otte unge mænd taget epo i fire uger og efterfølgende fået deres urinprøver til to godkendte laboratorier, som har undersøgt prøverne. På det ene laboratorium var der prøver, som burde have været positive, men var negative, mens man på det andet laboratorium slet ikke fandt nogen positive prøver.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere