Skøjte-tøjte: Jeg blev voldtaget

Den skandaliserede tidligere skøjteprinsesse Tonya Harding taler ud om gruppevoldtægt, pistoltrusler og selvmordstanker i ny bog

Det gik helt galt for Tonya Harding ved OL i Lillehammer, hvor det blev til en ottendeplads. Nancy Kerrigan fik sølv. (Foto: AP)
Det gik helt galt for Tonya Harding ved OL i Lillehammer, hvor det blev til en ottendeplads. Nancy Kerrigan fik sølv. (Foto: AP)

Sig navnet Tonya Harding og skandalehistorierne kommer væltende.

Den tidligere amerikanske skøjteprinsesse sikrede sig evig berømmelse som en af sportens skurke, da hendes konkurrent til OL i Lillehammer i 1994, Nancy Kerrigan, blev overfaldet med en kølle af Shane Stant, der var hyret af Hardings eks-mand Jeff Gillooly og makkeren Shawn Eckhardt.

De tre mænd kom alle i fængsel for overfaldet, mens Tonya Harding fik tre måneders betinget fængsel for meddelagtighed.

Den episode blev startskuddet til en voldsom nedtur for Harding, der siden mest har optrådt i afklædt udgave på internettet, hvor en sexvideo fra hendes bryllupsnat med Gillooly fortsat florerer. Det er også blevet til letpåklædte modelbilleder og en karriere som meget lidt succesfuld bokser.

I hele taget har Tonya Hardings tilværelse langt fra været en isdans på roser. Og i sin nye selvbiografi 'The Tonya Tapes' løfter hun sløret for en gruopvækkende opvækst med voldtægt og trusler, der får voksenlivets nedtur til at blegne i direkte sammenligning.

- Jeg blev voldtaget som barn, fortæller Harding således til bogens medskribent Lynda Prouse.

Truet med pistol
Også i voksenlivet er Harding angiveligt blevet udsat for voldtægt - tilmed af sin ægtemand Jeff Gillooly.

- Jeff og to fyre, som jeg ikke kendte, tog mig med op i bjergene. Der satte de en pistol for tindingen af mig og misbrugte mig. De sagde 'sådan skal du gøre. Hvis du ikke gør det, så findes du ikke mere', lyder den fallerede skøjteprinsesses beretning.

I dag fortryder hun, at hun fortiede overgrebet.

- Det er meget svært at være så bange, at man ikke tør tale om sådan noget. Det er en af grundene til, at jeg har ønsket at skrive bogen. Jeg vil gøre op med fortiden og begynde på en frisk, siger Tonya Harding, der indrømmer, at hun overvejede at begå selvmord i kølvandet på det skandaløse overfald på Nancy Kerrigan tilbage i 1994.

- Der var tidspunkter, hvor jeg afskyede mig selv. Jeg var så langt nede, at jeg end ikke kunne drikke vand. Men det var som om, at en frelsende engel tog fat i kraven på mig og hjalp mig videre, fortæller Tonya Harding, som dog givetvis må leve med skurkerollen resten af sit liv.

LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksens styre er taget til fange

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind