Millionsatsning i dansk beachvolley

Team Danmark har øremærket 575.000 kroner til beachvolley i 2008, og volleyballforbundet følger trop og lægger 800.000 kroner til sporten

Beachvolley har på rekordtid etableret sig som en af OL's mest populære idrætsgrene, og Danmark vil være med.

I de seneste to år har duoen Anders Høyer og Bo Søderberg dannet par, og duoen kæmper indædt for at klare kvalifikationen til næste sommers lege i Beijing, og i disse dage er der rigtigt gode nyheder på vej til Australien, hvor duoen bor og træner forud for forårets 14 afgørende stævner.

Team Danmark har besluttet at støtte Søderberg/Høyer og landets bedste kvindepar Stine Vestergaard/Lotte Andreasen med 575.000 kroner i 2008. Det sker samtidig med, at volleyballforbundet næste år har sat 800.000 kroner af til beachvolley - mere end en fordobling af 2007-satsningen.

- Vi håber da, at Bo og Anders kvalificerer sig til OL til sommer, men vores satsning er mere langsigtet og rettet mod OL-deltagelse i 2012. Hovedparten af de 575.000 kroner tilfalder Bo og Anders, og både de og kvinderne skal avancere på verdensranglisterne i 2008 og 2009, så vi kan se, at satsningen giver resultater, siger Team Danmarks direktør, Michael Andersen til Ritzau.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Vi indfører et nyt univers