Kun Borg og Waldner er større

SKISPORT: Svenskerne går helt amok over Anja Pärsson efter skidronningens historiske ridt søndag, hvor hun sikrede sig endnu en VM-guldmedalje

Svenskernes helt store darling er i disse dage Anja Pärsson. (Foto: AP)
Svenskernes helt store darling er i disse dage Anja Pärsson. (Foto: AP)

Anja Pärsson er de alpine verdensmesterskabers helt store stjerne i disse dage.

Da hun søndag vandt styrtløbskonkurrencen skrev hun sågar historie ved at blive den første, der vinder samtlige discipliner i karrieren ved et VM.

- Hun gjorde det så enkelt og perfekt, at de andre aldrig havde en chance, siger sportsjournalist, Mats Olsson til den svenske avis, Expressen.

Olsson svømmer helt over i begejstring, da han bliver bedt om at forholde sig til Pärsson i forhold til sine samtidige kollegaer.

Stenmark: Hun er størst
- Som tingene er lige nu, er hun den største alpine stjerne i verden, og hun er den tredjestørste svenske idrætsstjerne nogensinde. Kun overgået af Jan-Ove Waldner og Björn Borg, siger han.

Også Pärssons eget store forbillede, Ingemar Stenmark, der, tog flere verdensmesterskaber i slutningen af halvfjerserne og begyndelsen af firserne erkender, at han nok ikke længere er den største.

- Jeg må nok erkende, at hun er større end jeg, lyder det anerkendende fra én af skisportens helt store koryfæer, der kun har vundet halvdelen af det antal VM-medaljer, Pärsson foreløbig har snuppet.

Og han tror såmænd ikke, Anja Pärsson er færdig endnu.

- Hun har mulighed for yderligere to medaljer, og med den form hun er i lige nu, vil jeg ikke blive overrasket, hvis hun vinder dem, siger Ingemar Stenmark til Aftonbladet.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere