Fuldtidstræner på deltidsløn

HÅNDBOLD: Klubånden hersker i Virum-Sorgenfri, hvor spillere og trænere er gået voldsomt ned i løn

I Virum-Sorgenfri Håndbold Klub hersker klubånden som aldrig før. Brikkerne er ved at falde på plads til en ny sæson, men det skyldes udelukkende, at både spillere og trænere har indvilget i at gå for noget nær en sulteløn, så der fortsat kan være ligahåndbold i den traditionsrige klub.

Klubben har netop ansat Jan Eversby som ny træner for klubbens kvindehold, og han debuterede søndag eftermiddag med en sejr på 25-22 over 1. divisionsholdet Team Tvis Holstebro i pokalturneringens
1/8-delsfinale.

Spillet fra Virums side var dog ikke helt på liganiveau, men den omtumlede tilværelse, som både spillere og trænere har levet under i den økonomisk kriseramte klub i den sidste tid, har sat deres tydelige spor.

- Det har været en meget turbulent affære, som har slidt mentalt på os alle, og det har været svært at stille hold til træningerne på grund af krisemøder, sagde træner Jan Eversby, der efter kampen kunne fortælle, at han er blevet ansat som træner i den kommende sæson som afløser for Flemming "Oliver" Jensen, der forlod klubben på grund af uoverensstemmelse med ledelsen.

Jan Eversby har dog måtte ofre sig for at kunne sige ja tak til stillingen som fuldtidstræner, som klubben i realiteten ikke har råd til at lønne.

- Jeg er godt nok blevet ansat som fuldtidstræner, men det er på en deltidsløn. Jeg ofrer mig hundrede procent for klubben, men det her er jo også et stort skridt for mig som træner, understregede Jan Eversby, som i tre sæsoner har stået i spidsen for klubbens dameynglinge.

Den nye træner fik først vished over, hvilke spillere han har at råde over i lørdags - dagen inden pokalkampen.
Klubben har mistet målvogter Esther Skibelund til norske Bækkelaget og Sara Burmeister til Slagelse. Desuden er Maria Skovgaard gravid og ikke til disposition i denne sæson. To nye ansigter er til gengæld kommet til i skikkelsen af Ditte Dahlmann fra Randers og islændingen Kristin Gudmundsdottir.

- Vi har en meget smal trup, men der er ikke økonomi til at have flere spillere. Men nu skal vi i gang med noget omstrukturering og vil i de næste par år satse mere på egen avl, lød det fra Jan Evers.

Fem spillere fra Virums kvindehold er i første omgang blevet tilbudt en kontrakt, og alle har måtte acceptere en lønnedgang - nogle på hele 35 procent. En af de rutinerede kræfter på Virums hold er Sisse Bruun Jørgensen, som understregede, at det hele har været tæt på at gå i opløsning i den seneste tid.

- Der er enkelte spillere, som har været ved at stikke af, og bare én eller to var gået, så havde vi været på den. Men klubben har nu lovet, at der er sikkerhed for lønudbetalingerne til kontraktspillerne, inden de skriver under. Undervejs, som der bliver tegnet flere sponsorater, kommer der måske også flere på kontrakt, forklarede Sisse Bruun Jørgensen, som understregede, at det er især spillere, som er studerende og skal klare sig for SU, der har haft problemer med at sige ja til Virums beskedne tilbud.

En af dem er landsholdsspiller Gitte W. Nielsen, der studerer medicin ved siden af håndbolden. - Jeg har skullet overveje andre tilbud i forhold til, hvilke spillere Virum har tilbage, samt mine ambitioner på landsholdet. Men det har været en rigtig svær beslutning. Vi er blevet enige om et nedslag i lønnen, og jeg får en okay kontrakt, som jeg skriver under på i næste uge. Med hensyn til landsholdet, så må jeg jo selv stå til ansvar over for min træning og landstræner Jan Pytlick, lød det fra Gitte W. Nielsen, der dog også understregede, at det lille udbud af klubber i københavnsområdet ikke har givet hende meget at vælge imellem. - Når jeg har taget første del af mit studie, har jeg mulighed for at fortsætte det i Århus, og så kan det godt være, jeg vælger en jysk klub, lød det fra Gitte W. Nielsen.

/ritzau/
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere