Århus GF-spiller testet positiv

HÅNDBOLD: Første dopingsag i dansk håndbold. Stregspiller Mads Lind testet positiv for brug af anabole steroider

Læs reaktionerne:
Mads Lind: Mit livs dumhed
DHF-formand: Ikke overraskende
Anti-Doping Danmark: Tvivlsom forklaring
Torben Winther: Ærgerligt

Dopingudvalget under Danmarks Idræts-Forbund (DIF) meddelte fredag, at den danske håndboldspiller Mads Lind fra Århus GF i håndboldligaen ved en kontroltest den 17. december 2001 er blevet testet positiv for brug af forbudte anabole steroider.

Den første positive test i dansk håndbold nogen sinde betyder, at Mads Lind er suspenderet fra al idræt under DIF med øjeblikkelig virkning og en måned frem, og Mads Lind kan frem til den 25. januar forlange at få B-prøven analyseret, men det ser ikke ud til at blive nødvendigt, da Mads Lind øjeblikkeligt har erkendt et kortvarigt forbrug af de forbudte stoffer i perioden april-maj 2001.

Århus GF tager på det kraftigste afstand fra enhver form for doping og har øjeblikkeligt ophævet kontrakten med Mads Lind, der står til en karantæne på to år for brug af ulovlige stoffer.

- Jeg kan ikke forestille mig, at Mads Lind kommer tilbage til Århus GF efter udstået karantæne. Når man en gang har diskvalificeret sig selv, så er man altid diskvalificeret. Der er ingen tvivl hos mig, efter Mads Lind har tilstået sit brug af ulovlige stoffer. Det er ud af vagten, og det er lige på slaget, siger Jan Børjesson til Ritzau, der er formand i Århus GF.

FINGER I JORDEN I SPILLERTRUPPEN
Formanden fik den triste besked torsdag formiddag fra Dansk Håndboldforbund på en fax, og klubben har siden haft travlt med at tale med sponsorer og spillere for at finde ret og vrang i den kedelige sag.

- Mads Lind var allerede trukket ud af træningen torsdag aften, hvor vi orienterede spillerne og forhørte os, så godt vi nu kan, om der er andre spillere, der skulle føle trang til at gå til bekendelse. Det var der ikke og set i lyset af, at tre spillere blev kontrolleret den 17. december, og kun Mads Lind blev testet positiv, har vi ingen grund til at frygte, at der er andre i truppen med lignende problemer. Mads Lind har jo selv givet udtryk for, at det skete i foråret, hvor han havde travlt med at prøve grænser af med folk uden for håndboldmiljøet, siger Jan Børjesson.

Det er vigtigt for formanden og klubbens fremtid, at der er tale om et enkeltstående tilfælde, og siden meddelelsen har klubben haft travlt med at orientere sponsorer, samarbejdspartnere og DIF om sagen.

- Vi har tacklet problemet med det samme, og jeg forventer ikke, at sagen vil få konsekvenser for os som klub i forholdet til vores sponsorer og samarbejdspartnere. Hvis sagen havde været udtryk for en dopingkultur i klubben, ville sponsorer hæve deres kontrakter, men det, tror jeg ikke, vil ske, når der kun er tale om een spiller, siger formanden fortrøstningsfuldt.

UFORBEREDT
Sagen er den første af sin slags i dansk håndbold, og Århus GF, der er et nystartet århusiansk håndboldsamarbejde mellem AGF, Brabrand IF, VRI og Århus KFUM, var mildest talt ikke forberedt på den slags i klubbens første sæson, hvor det er gået overraskende godt med en foreløbig femteplads.

- Det er sgu løgn, det her. Det var min første tanke. Det foregår jo slet ikke i vores sport. Det giver jo ikke mening, men desværre måtte vi indse, at det var rigtigt, og det tog os selvfølgelig på sengen. En ny klub som os har ikke nogen handlingsplan, vi kan trække ud ad skuffen, når den slags sker, siger klubbens formand.

Håndboldformanden indrømmer, at håndboldspillere er store og dyrker meget styrketræning, men han mener ikke, at håndbold er det mest naturlige sted at finde doping.

Oplysningen om, at dopingeksperter finder det usandsynligt, at Mads Linds positive dopingtest stammer fra piller taget i april/maj, rykker ifølge formanden ikke særlig meget ved klubbens holdning til sagen.

- I vores verden gør det ingen forskel, hvornår Mads Lind har taget doping. Kontrakten er jo under alle omstændigheder ophævet. Men det gør en større forskel for ham selv, hvor det vil flytte sagen fra alvorlig til meget alvorlig. Jeg forsvarer på ingen måde hans brug af ulovlige stoffer, men hvis det er sket under en personlig krise, som han forklarer, så er det bedre til at forstå, end hvis det er sket som et led i håndboldkarrieren i løbet af efteråret. Men den vurdering vil jeg overlade til eksperterne, slutter Jan Børjesson.
/ritzau/
kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen