Derfor får Danmark OL-succes i 2036

Danske OL-roere får børn på stribe efter legene i London sidste år

Her ses eliteroerne Mads Rasmussen og Juliane Elanders med deres treårige datter Vera. Endnu en lille roer er på vej. (Foto: Morten Kornbech)
Her ses eliteroerne Mads Rasmussen og Juliane Elanders med deres treårige datter Vera. Endnu en lille roer er på vej. (Foto: Morten Kornbech)

Der roes godt i den danske båd, som man siger.

Noget tyder på, at Danmark får et uhyggeligt stærkt OL-hold i roning ved legene omkring år 2036. Der er nemlig fuld gang i talentudviklingen i dansk roning. Eller i hvert fald i talentproduktionen.

En hel skare af danske OL-roere, og andre topudøvere i sporten, venter således børn. Og typisk med hinanden.

Som det ses på billedet herover, er den danske OL-roer Juliane Elander Rasmussen gravid med sit andet barn - sammen med en anden OL-deltager, Mads Reinholdt Rasmussen, der vandt OL-guld i London i 2012 og bronze i Beijing i 2008.

Rasmus Quist Hansen, der vandt OL-guld i 2012 sammen med netop Mads Rasmussen, venter også sit andet barn med konen, Sine Quist Christiansen, der selv er tidligere eliteroer.

Dansk OL-guldvinder: Regner ikke med Rio

Juliane Elander deltog selv ved OL i 2012, hendes tredje OL, hvor hun blev nummer 4 i letvægtsdobbeltsculler sammen med Anne Lolk.

Anne Lolk er også gravid - med eliteroer Hans Christian Sørensen.

Og listen fortsætter og fortsætter. OL-sølvvinder Fie Udby Erichsen og guldfirerroer Morten Jørgensens kone fødte begge sønner i maj. Og den tidligere eliteroer Mia Espersen venter barn til august med Jens Vilhelmsen, der sad på guldfireren i 2009 og 2010.

- Så derfor bliver der jo for tiden spøgt meget om, at Danmark naturligvis bør forvente intet mindre end et kanon-OL i år 2036, lyder det fra Juliane Elanders manager, Morten Kornbech Larsen.

- Men jeg tør nu godt lægge hovedet på blokken og spå, at vi vil at se mindst halvdelen af denne generation superkids levere varen i 2036 eller 2040, griner Morten Kornbech.

Dansk roer jubler over mandens OL-guld

Mere fra Ekstra Bladet+

Qatar er et diktatur, styret af emiren og et præsteskab med rod i shariaen

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind