Dansk VM-guld i roning

Endnu engang viste danske Henrik Stephansen sig som den stærkeste - tredje VM-guld på stribe.

Henrik Stephansen nappede guldet. (Foto: AP)
Henrik Stephansen nappede guldet. (Foto: AP)

Roeren Henrik Stephansen vandt fredag formiddag VM-guld i letvægtssinglesculler. VM-triumfen i Sydkorea er Stephansens tredje VM-titel i træk.

Franskmanden Jeremie Azou besejrede Henrik Stephansen i semifinalen, og Azou lagde ud som lyn og torden i finalen. De to har udkæmpet flere intense dueller i denne sæson.

Efter 500 meter var Henrik Stephansen på tredjepladsen - Azou første med næsten en hel bådlængde ned til Stephansen, mens den senere ungarske bronzevinder havde kilet sig ind imellem dem.

Henrik Stephansen overtog føringen halvvejs, førte med halvandet sekund, da de forreste roede ind på de sidste 500 meter.

Jeremie Azou øgede farten og pressede en overgang Henrik Stephansen, men danskeren svarede igen og vandt suverænt foran Azou.

Til gengæld lykkedes det ikke for letvægtsdobbeltfireren at vinde medalje. Danskerne med Christian Noll Nielsen, Jens Noll Nielsen, Jannik Nilton og Emil Espensen blev nummer fire i finalen.

Danskerne var reelt kun inde i medaljekampen i finalens første halvdel. Efter 1000 meter stod det klart, at Grækenland, Tyskland og Italien var en klasse for sig.

Særligt grækerne imponerede og vandt guld i sikker stil foran Tyskland og Italien.

Til gengæld roede Danmarks letvægtsfirer - den der også kendes som guldfireren sig let i finalen. Kasper Winther Jørgensen, Jacob Søgaard, Jacob Barsøe og Morten Jørgensen vandt semifinalen efter føring fra start til slut.

Damernes dobbeltsculler med Mette Dyrlund og Lisbet Falch Jakobsen roede sig også i finalen. Danskerne blev nummer tre i semifinalen.

Finalerne med de to danske både bliver roet søndag morgen dansk tid.

Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Anders Zacho
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen