Dansk jernkvinde bliver nummer otte ved VM på Hawaii

Australske Mirinda Carfrae blev verdensmester i ironman, mens Michelle Vesterby sluttede som nummer otte

Michelle Vesterby leverede en fremragende præstation, da danskeren natten til søndag blev nummer otte ved VM i Ironman på Hawaii.

Den 30-årige dansker tilbagelagde triatleternes hårdeste disciplin i tiden 9 timer, 11 minutter og 13 sekunder.

Vesterby var små 20 minutter langsommere end den australske vinder, Mirinda Carfrae, der triumferede i kraft af en suveræn præstation i løb.

Danskeren var blandt de hurtigste oppe af vandet efter 3,8 kilometers svømning, der blev tilbagelagt på 54,12 minutter. På det tidspunkt lå britiske Leanda Cave i front - otte sekunder foran Michelle Vesterby.

Den danske deltager fulgte også rigtig godt med på de efterfølgende 180 kilometers cykling.

- Jeg kommer op af vandet i den allerførste gruppe efter en rigtig god svømning.

- Jeg døjer desværre med lidt opkast de første 100 kilometer på cyklen, men jeg forsøger alligevel at presse lidt ekstra på og føler, jeg er med til at skabe løbet i front.

- Det var ulidelig varmt, og hele vejen igennem handler det om at køle og køle, siger Michelle Vesterby i en pressemeddelelse.

Vesterby brugte 4 timer, 55 minutter og 53 sekunder og var blandt de forreste, da hun løb ud på den afsluttende maraton. På løbeturen blev der dog rokeret godt og grundigt rundt på stillingen.

Michelle Vesterby brugte 3 timer, 16 minutter og 31 sekunder, og danskeren måtte se sig overhalet af flere af konkurrenterne.

Mirinda Carfrae, der hverken var blandt de bedste til svømning eller cykling, løb i en supertid på 2 timer, 50 minutter og 38 sekunder og overhalede alle de foranliggende konkurrenter.

- Sidst på løbet får jeg lidt kriser, måske på grund af mine opkastninger på cykelturen, som nok har betydet, at jeg ikke har helt den mængde energi, jeg burde have.

- Jeg når altså til et punkt, hvor jeg virkelig prøver at hive de positive tanker op af hatten.

- Jeg lå i lang tid nummer tre på løbet, og jeg vidste, at jeg var bedre løbende end nogensinde, så jeg håbede at holde dem væk, men jeg var forberedt, da de så alligevel kom tordnende bagfra.

- Jeg er ikke så hurtigt som dem endnu, men det kommer, siger Michelle Vesterby.

Mere fra Ekstra Bladet+

Den 4. november 2020 forgreb Danmarks regering sig på demokratiet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind