Triatlon-Camilla: 12 dage på grænsen til at dø

- Det var hvert minut, de blev nødt til at tjekke, om jeg var i live eller ikke var i live, siger europamesteren efter sit styrt

På hjemmesiden Indsamling Til Mille har det indsamlede støttebeløb nu rundet 200.000 kroner til hjælp til Camilla Pedersen. (Foto: AP/Wayne Jones)
På hjemmesiden Indsamling Til Mille har det indsamlede støttebeløb nu rundet 200.000 kroner til hjælp til Camilla Pedersen. (Foto: AP/Wayne Jones)

Triatlon-europamesteren Camilla Pedersen er i fuld gang med genoptræningen efter sin uhyggelige ulykke for to måneder siden, da hun efter et styrt pådrog sig alvorlige kvlstelser i hovedet og blev lagt i koma på Odense Universitetshospital, der holdt hende i den tilstand i 19 dage.

I et interview med BT fortæller hun i dag, hvor alvorligt det var galt med hende.

- Jeg har fået at vide, at de første 12 dage lå jeg på grænsen til at dø, siger hun bl.a. i interviewet.

Se også: Kvæstet triatlet foran sit livs kamp: Utroligt overvældende

- Det var hvert minut, de blev nødt til at tjekke, om jeg var i live eller ikke var i live. Jeg lå rigtig højt i trykket i mit hovede. Jeg har haft dræn i den ene side af hovedet, er blevet syet i baghovedet og har haft trykmåler i den anden side, så det var jo helt vildt.

- De måtte operere mig et par gange, fordi trykket var så højt. Hvis de ikke gjorde det, ville jeg dø, siger hun i interviewet med BT, hvor hun bl.a også siger, at hun regner med at komme tilbage på 100 procent af den form, hun havde tidligere - men at hun tager en dag ad gangen. Og i øvrigt gør, hvad der bliver sagt!

Se også: 'Stærkt chokerede over Camillas ulykke'

Samtidig ser hun på det som en udfordring i stil med en ironman.

- Jeg ved godt, at det ikke er en ironman, men det er stadig en lang og hård kamp - hårdere end en ironman, og det tager jeg bare som den næste udfordring i mit liv, siger hun.

Camilla Pedersen blev europamester på ironman-distancen blot to måneder inden sit styrt, som hun stadig ikke husker.

Se også: Triatlon-Camilla: Hvorfor er jeg på sygehuset?

- Jeg har hørt, at nogle børn gik over gaden, da vi svingede rundt om et hjørne. For ikke at køre ind i dem, bremsede ham jeg lå bagved og trak ud til siden. Jeg forsøgte at undgå ham. Så styrtede jeg. Jeg lander på højre side. Hjelmen var helt flækket. Jeg får åbent kraniebrud og senere syv sting i baghovedet.

- I forhovedet fik jeg skrammer, jeg slog en flig af og brækkede kindbenet. Jeg brækkede kravebenet og fik trykket hofte og skulder. Stødet fra landingen forplantede sig i hjernen fra højre til venstre, så jeg har arvæv i hjernens venstre side i dag, siger hun endvidere i interviewet med BT.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere