Politikere: KB Hallen kan rives ned

KB Hallen bliver ikke genopbygget. Kulturstyrelsen har besluttet, at hallen ikke er fredet og kan rives ned

(Foto: Jens Dresling)
(Foto: Jens Dresling)

KB Hallen kommer ikke til at genopstå, efter hallen udbrændte 28. september 2011. Branden var så kraftig og ødelæggende, at Kulturstyrelsen har besluttet, at hallen tages af listen over fredede bygninger, oplyser styrelsen.

KB Hallen blev ellers fredet i februar 2011 på grund af sine "arkitektoniske- og kulturhistoriske værdier". Men branden i september forrige år betyder nu, at hallen ikke bliver bygget op igen.

Branden var så kraftig, at betonkonstruktionerne skal bygges helt op fra grunden.

Ingeniørrådgiverne for hallens ejer, som er Kjøbenhavns Boldklub (KB), er kommet frem til, at flammerne havde så høj en temperatur, at de bærende betonkonstruktioner tog skade og ikke kan genanvendes.

På den anden side er Kulturstyrelsens rådgiver kommet frem til, at hallen godt kunne repareres på forsvarligt vis. Men styrelsen lader tvivlen komme sikkerheden til gode.

Store navne har spillet i KB Hallen
Når fredningen derfor falder bort, har ejerne ikke længere pligt til at genopbygge hallen.

Derimod kan KB nu komme i gang med et nyt byggeri, hvor man forsøger at bevare de dele af bygningen, der ikke blev hærget af branden.

Storbranden i KB Hallen blev startet af overophedede papkasser, der stod placeret for tæt på en tændt halogenlampe, har Københavns Politis brandsektion konkluderet.

KB Hallen stod over for sin årlige omdannelse til erotisk messe, da ilden fik fat i de tidligste morgentimer og sendte en tung røgsøjle ind over det meste af hovedstaden.

Ud over sexmesser har den gamle hal også lagt gulv og vægge til en række kunstnere.

Inden branden i 2011 nåede bands og musikere som The Beatles, Rolling Stones, Fleetwood Mac, The Band, Black Sabbath, Busta Rhymes og Lady Gaga at optræde der.

1 af 2 (Foto: Jens Dresling)
2 af 2 (Foto: Jens Dresling)
0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere