Norge i skak-ekstase: På vej mod VM-titel

Det 22-årige skakgeni Magnus Carlsen cruiser mod VM-titlen, efter han vandt lørdagens parti mod den regerende verdensmester

Magnus Carlsen (til højre) har fået Norge til at gå skakamok. (Foto: AP)
Magnus Carlsen (til højre) har fået Norge til at gå skakamok. (Foto: AP)

Det kan godt være, at skak ikke er den sportsgren, der stjæler mest opmærksomhed hos danske sportsfans.

Men hos vores broderfolk i Norge er der lige nu regulær skak-ekstase. For 22-årige Magnus Carlsen er godt på vej mod at sikre sig VM-titlen i finalen mod den forsvarende mester indiske Viswanathan Anand.

Se også: Skak-babe slog norsk geni

Finalen bliver spillet i den indiske by Chennai, hvor de spiller 12 partier skak. Carlsen fører lige nu 4-2, efter at halvdelen af runderne er afviklet. Lørdag vandt han nemlig for anden dag i træk, da han udnyttede en grov fejl af Anand.

De første fire runder var alle endt remis (uafgjort), hvilket betød at stillingen var 2-2, inden Carlsen vandt fredag og igen lørdag.

Trods sine kun 22 år er det ikke nogen stor overraskelse, at Carlsen ser ud til at tage VM-titlen med hjem. For nordmanden er nummer 1 på verdensranglisten og var også favorit til titlen, da finalen-serien startede i mandags.

Se også: Ung nordmand er VM-favorit

Og Magnus Carlsen var ikke overraskende i strålende humør efter sejren.

- Jeg prøvede at udnytte sejren i går (fredag, red.) og presse på i dag (lørdag, red.), da jeg ikke havde noget at tabe. Jeg var lidt heldig og vandt til sidst, så nu er jeg selvfølgelig i godt humør, sagde Carlsen på pressemødet efter, at han endnu en gang havde slået Anand.

Der resterer stadig seks partier skak i VM-finalen, og det sidste parti bliver spillet fredag. Så mon ikke der sidder en del nordmænd, der krydser fingrer for, at Carlsen kan tage VM-trofæet med hjem.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere