Remis i skakfinale passer nordmand fint

Norske Magnus Carlsen kunne sagtens leve med remis i mandagens kortvarige parti i VM-dysten i skak

Magnus Carlsen spillede mandag remis (Foto: AP)
Magnus Carlsen spillede mandag remis (Foto: AP)

Den regerende verdensmester Viswanathan Anand gik efter sejren, men inderen måtte nøjes med remis mod Magnus Carlsen i mandagens parti ved VM i skak.

Der var tale om syvende parti, og med det uafgjorte resultat fører Magnus Carlsen fortsat med to point. Partiet varede omkring to timer efter blot 32 træk.

Stillingen er nu 4,5-2,5 i norsk favør. Der spilles bedst af 12 partier, den der først opnår 6,5 point kan kalde sig ny verdensmester.

- Jeg synes, det er fantastisk. Jeg fører, og jeg vandt det seneste parti med sort. Det passer mig fint, siger Magnus Carlsen ifølge VG.

Nordmanden havde vundet de foregående to partier og havde derfor en 4-2-føring inden mandagens opgør. De fire første partier endte remis.

- Efter de seneste partier, så havde jeg håbet på et andet resultat. Jeg havde håbet, at jeg kunne presse ham lidt, men det magtede jeg ikke for at være ærlig, siger Viswanathan Anand.

Inderen har fortsat ikke vundet et eneste parti over nordmanden, og Magnus Carlsens manager Espen Agdestein var derfor godt tilfreds efter mandagens remis.

- Dette er et virkelig godt resultat for Magnus. Det ændrer ikke på momentum i kampen.

- Samtidig må Magnus være fokuseret på at fortsætte med at være i førerposition. Nu ser han frem til at spille med hvide brikker, siger Espen Agdestein.

Magnus Carlsen og Viswanathan Anand mødes i ottende parti tirsdag.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere