Halv milliard følger norsk skak-vidunder

Op mod en halv milliard mennesker har fulgt VM-matchen i skak mellem Magnus Carlsen og Viswanathan Anand på nettet og i tv

Magnus Carlsen (t.v.) kan blive den 15. ubestridte verdensmester i skak siden 1886. (Foto: AP)
Magnus Carlsen (t.v.) kan blive den 15. ubestridte verdensmester i skak siden 1886. (Foto: AP)

Den igangværende VM-match i skak mellem den forsvarende mester, indiske Viswanathan Anand, og det norske vidunderbarn Magnus Carlsen har muligvis slået alle rekorder for interesse omkring en VM-match i skak - dog nok med undtagelse af koldkrigs-klassikeren mellem Bobby Fischer og Boris Spasskij i 1972, hvor der gik politik i det.

Ifølge chessdom.com er matchen indtil det 8. parti blevet fulgt af mellem 200 og 500 millioner unikke brugere ad gangen. På tv bliver matchen løbende fulgt af 100 millioner mennesker, ikke mindst indere og nordmænd, mens tallene på nettet - hvor matchen hver dag kan følges træk for træk - er noget højere.

I Norge er interessen selvsagt eksploderet, ikke mindst efter, at Magnus Carlsen i 5. og 6. parti tog føringen med 2-0 og fire remiser og styrer mod sejren over 12 partier. Efter otte partier er stillingen fortsat 2-0 til Carlsen.

700.000 nordmænd fulgte således ifølge newsinenglish.no med på NRK i den første weekend, matchen var igang.

Torsdag spilles 9. parti, hvor Anand som hvid er pisket frem over brættet, hvis han vil gøre sig håb om at forsvare sin titel.

22-årige Magnus Carlsen er den højest ratede spiller i skakhistorien, mens hans 43-årige modstander, Viswanathan Anand, er den 15. ubestridte verdensmester i skak, siden titlen blev etableret i 1886.

Matchen kan følges som live-tv på verdensskakforbundet FIDE's hjemmeside.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere