Drama: Curlingherrerne klar til EM-semifinale

De danske curlingherrer vandt 6-5 over Skotland og møder Schweiz i semifinalen ved EM i Norge

Danmarks curlingherrer kan fortsat drømme om guld ved det igangværende EM i Stavanger.

Torsdag aften vandt skipper Rasmus Stjernes mandskab et sandt drama med 6-5 over Skotland.

Kampen var en yderst tæt affære fra start til slut. Afgørelsen kom først i 10. og sidste ende, hvor Skotland ellers havde fordelen af at have den sidste sten. Men Danmark fik det ene point i enden og sejrede.

Danmark var foran 1-0 efter første ende og udlignede til 2-2 efter tredje ende. Efter fjerde og femte ende var danskerne bagud 2-4.

I sjette ende scorede Danmark to point og udlignede igen, hvorefter skotterne nok engang bragte sig foran 5-4 efter syvende ende.

Danmark scorede et enkelt point i ottende ende, og inden de sidste to ender var stillingen 5-5. Ingen af holdene scorede point i niende ende, og dermed var der lagt op til dramaet i 10. ende.

Curlingherrerne har leveret fine resultater ved EM. I gruppespillet vandt danskerne holdets seks første kampe, og det endte med i alt syv sejre og blot to nederlag. Danmark indledte faktisk EM med en 10-6-sejr over netop Skotland.

De norske værter spillede sig på samme tid direkte i finalen med en 7-4-sejr over Schweiz.

Schweizerne får endnu en mulighed for at spille sig i finalen, når de møder Danmark i semifinalen fredag aften. Taberen af det opgør møder Skotland i bronzekampen.

Også de danske curlingkvinder kan fortsat drømme om guld. Skipper Lene Nielsens mandskab møder fredag eftermiddag klokken 13 Sverige. Vinderen går videre til semifinalen, mens taberen skal ud i en bronzekamp.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere