TV: 10-årig har Danmarks hurtigste hænder

Nogle af Danmarks hurtigste hænder var i weekenden samlet i Fields, hvor der dystes om en plads på det danske landshold i den særlige sportsgren speed stacking. Se video

Se de hurtige hænder i videoen herover artiklen
__________________________________________

Når Danmarks hurtigste hænder dyster i at stable kopper i bestemte formationer, kan øjet have svært ved at følge med.

Se også: TV: Ronaldo modtaget med bar mave i København

Særligt stærkt går det, når 10 årige Benjamin Eriksen er på banen. Han vandt i 2012 VM i sin aldersgruppe - efter kun seks måneders træning

Se også: TV: Sindssyg vold da den brasilianske liga gik amok

- Speed stacking er en sportsgren, hvor det går ud på at stable ni kopper i pyramider i en bestemt formation, og derefter skal kopperne stables som de stod, da man startede. Og den der gør det hurtigst vinder, fortæller Benjamin Eriksen, der vel nok er den dreng i Danmark med de hurtigste hænder.

Stort i USA
Speed stacking er en forholdsvis ny sport herhjemme. Men ifølge Lærke Christensen, der er instruktør i Københavns Sport Stacking Klub, der er den eneste af sin slags i Danmark, er potentialet stort.

Se også: TV: Hvordan overlevede han det?

I USA har de kæmpe store klubber og også tyskerne er godt med, men der findes kun en klub i Danmark og der er vores. Vi er omkring 20 medlemmer, men vi arbejder på at blive flere blandt andet ved at være med arrangementer som det her.

Sport TV: Frække forudsigelser af weekendens NFL-kampe

Indtil jul kan alle, der har lyst til at afprøve, hvor hurtige de er på hænderne, komme forbi Microsofts pop-up butikker i Fields i København og Bruuns Galleri i Aarhus. Her kan dystende i alle aldre få lejlighed til at prøve kræfter med plastickopperne.

Se også: TV: NFL-fans: Broncos og Manning kommer ikke i Super Bowl

Og de ti hurtigste spillere i Microsofts speed stacking konkurrence - fra hver af de to storcentre - kæmper i finalen den 22. december om at få lov at repræsentere Danmarks landshold ved VM i Seoul i Sydkorea i 2014. Og det er en finale, som Benjamin Eriksen håber på at nå.

- Der er hård konkurrence, men jeg tror godt jeg kan komme i finalen, siger den 10 årige danske VM deltager.

0 kommentarer
Vis kommentarer