Team Danmark hæver støtten med fem millioner

Bueskydning Danmark og Danmarks Cykle Union belønnes og kan se frem til mere i støtte i 2014

Lasse Norman Hansen er en af de ryttere, der fremover kommer til at nyde godt af Team Danmarks støttekroner. (Foto: Jens Dresling)
Lasse Norman Hansen er en af de ryttere, der fremover kommer til at nyde godt af Team Danmarks støttekroner. (Foto: Jens Dresling)

Team Danmark har fået styr på de økonomiske budgetter for eliteidrætten i 2014.

Det kommende år vil 22 specialforbund blive støttet med i alt 77,2 millioner kroner, hvilket er 5,1 millioner kroner mere end i år, skriver Team Danmark i en pressemeddelelse.

Se også: Høyer tæt på IOC-post

- 2013 har været et flot år for dansk eliteidræt, hvor antallet af medaljer og topplaceringer har overgået vores forventninger, siger Team Danmark-formand, Københavns overborgmester, Frank Jensen.

- Det viser blandt andet, at der bliver arbejdet målrettet og struktureret med Danmarks bedste atleter og talenter, så vi også fremover kan samles om de danske atleter, når de kæmper på allerhøjest internationale niveau.

Se også: TV: 10-årig har Danmarks hurtigste hænder

- Vi skal skabe endnu bedre rammer og bedre vilkår for den enkelte atlet, hvis vi skal blive ved med at levere gode sportslige resultater i de kommende år. Derfor er jeg glad for, at vi kan øge støtten med 5,1 millioner kroner til de 22 forbund, siger Frank Jensen.

Ifølge Team Danmark kan Bueskydning Danmark og Danmarks Cykle Union (DCU) se frem til mere i støtte på grund af gode internationale resultater i år. DCU's støtte øges fra fem millioner til 6,3 millioner kroner.

Se også: Dansk triatlet til tops i Thailand

Team Danmark forventer at samarbejde med 27 sportsgrene i 2014. Når bestyrelsen mødes i februar, er det planen, at yderligere tre forbund kommer med på støttelisten.

Det er Dansk BordTennis Union, Dansk Kano- og Kajak Forbund og Danmarks Bowling Forbund.

Støtten til Dansk Curling Forbund og Badminton Danmark bliver behandlet af bestyrelsen medio 2014.

0 kommentarer
Vis kommentarer