Hvem er størst: Danmarks 20 største sportsnavne

Afstemningen har kørt i to dage – nu har vi kogt feltet ned til 20

Er Caroline Wozniacki, Kevin Magnussen eller Nicklas Bendtner Danmarks største sportsnavn, eller er det en helt fjerde? (Foto: EB)
Er Caroline Wozniacki, Kevin Magnussen eller Nicklas Bendtner Danmarks største sportsnavn, eller er det en helt fjerde? (Foto: EB)

Hvad er højest: Et tordenskrald eller Rundetårn? Svaret må være ’fisk’. Ikke desto mindre kaster vi os nu ud i en næsten ligeså svær sammenligning: den svære, ja nærmest urimelige afvejning af, hvem der fortjener titlen som Danmarks største sportsnavn p.t.

Der kan kun stemmes på aktive sportsudøvere, hvorfor eksempelvis trænere ikke er med på listen.

Selvom man kan have en formodning om, at en tennisspiller, der tjener et trecifret millionbeløb om året på sin sport, havner højt oppe på listen, skal man ikke være blind for, at eksempelvis landets bedste svømmere eller badmintonspillere lægger mindst ligeså store kræfter i at blive de bedste på deres felter.

Hvad du vægter højest, styrer du selv, når du afgiver din stemme. Er sportens globale udbredelse vigtigere end udøverens folkelighed? Er hans eller hendes sportslige succes vigtigere end vedkommendes økonomiske potentiale? Er udstråling vigtigere end stabilitet? Du bestemmer.

Afstemningen kickstartede vi for et par dage siden med en bruttotrup på 36 navne. Vi har sorteret de 16, der har fået færrest stemmer, fra. Tilbage er de 20 navne, som du kan se i hosstående afstemning.

Sæt din stemme på den, du mener, er ’Danmarks største sportsnavn’.

Der kan stemmes fra nu af og til og med søndag morgen. Stemmerne fra Ekstra Bladets læsere kommer til at vægte 50 procent, mens stemmerne fra et panel bestående af bl.a. brandingeksperter, mediefolk og sportspolitikere kommer til at vægte de resterende 50 procent.

Fra på mandag løfter vi på ekstrabladet.dk og i papirudgaven af Ekstra Bladet sløret for afstemningens resultat.

0 kommentarer
Vis kommentarer