DR fyrer håndboldstemmen Holger Rasmussen

Kollegerne på DR Sporten har igen nedlagt arbejdet efter den triste nyhed og forlanger en række svar fra ledelsen

Hele Danmarks håndboldstemme, 55-årige Holger Rasmussen, er netop blevet fyret fra DR Sporten (Foto: Mads Winther)
Hele Danmarks håndboldstemme, 55-årige Holger Rasmussen, er netop blevet fyret fra DR Sporten (Foto: Mads Winther)

DR Sporten har fyret den mangeårige medarbejder, Holger Rasmussen, 55, erfarer Ekstra Bladet. Det sker godt et halvt år efter, at han kunne fejre sit 25 års jubilæum.

Tirsdag morgen modtog journalisten, der gennem mange år har været kendt som hele Danmarks håndboldstemme i tæt samarbejde med Per Skaarup, den triste opringning fra ledelsen, som i en særlig DR-retorik kunne fortælle, at han var blandt de to 'sindede' i fyringsrunden. 'Sindet' betyder i følge journalisten.dk, at medarbejderne har fået oplyst, at de er afskedigede - men at de stadig har perioden indtil afskedigelsen til at forhandle.

- Jeg kan bekræfte, at der er to, som er blevet sindet til fyring. Det betyder, at medarbejderen stadig har mulighed for at bruge perioden frem til afskedigelsen på at forhandle, siger tillidsrepræsentant ved Radioavisen og P3 Nyhederne, Elle Kindt, til Journalisten.

Yderligere en kollega må forlade DR Sporten - det efter mere end 20 års ansættelse - erfarer Ekstra Bladet, mens to andre medarbejdere vil blive omplacerede.

Siden mandag eftermiddag har DR Sportens redaktionelle medarbejdere strejket i protest mod fyringsrunde

Medarbejderne på DR Sporten strejker

Og de har her til formiddag igen nedlagt arbejdet, fortæller talsmand for medarbejderne, Henrik Liniger:

- Det har vi gjort indtil i morgen tidlig, hvor vi mødes til et fagligt møde. Vi har sendt en række spørgsmål til ledelsen, og til den tid vil vi så vurdere, om de har svaret tilfredsstillende på dem.

Mandag kunne Mediawatch oplyse, at der lå en sparerunde på mellem to og tre millioner kroner bag fyringsrunden. Et underskud der er opstået på grund af uansvarlig ledelse og økonomistyring.

'Ledelsen har påtaget sig ansvaret, men i morgen tidlig er det udelukkende medarbejderne, der betaler prisen', skriver DR Sportens medarbejdere i en intern mail, som MediaWatch har set.

Underskud koster stillinger i DR Sporten

En tydeligt påvirket Holger Rasmussen ønsker ikke at udtale sig til medierne om sin fyring.

Opdateres...