Mistænkt matchfixer anholdes i lufthavn

En forretningsmand fra Singapore vil blive anholdt i Milano, fordi han er mistænkt for en sag om matchfixing

Dan Tan Seet Eng.
Dan Tan Seet Eng.

Det bliver en hård landing for forretningsmanden Dan Tan fra Singapore, som er mistænkt i en omfattende sag om matchfixing.

Torsdag ankommer Dan Tan med fly til italienske Milano, hvor han vil blive pågrebet og anholdt i lufthavnen. Det sker, efter at italienske myndigheder har krævet manden udleveret.

Italien har krævet, at den formodede bagmand i en stor matchfixingskandale blev fanget så hurtigt som muligt. Nu får støvlelandet sin vilje.

Ifølge Interpol vil Dan Tan lande i Milano i løbet af torsdagen, og han vil blive pågrebet med det samme.

- Manden er ønsket udleveret af de italienske myndigheder for påstået involvering i matchfixing styret af et spillesyndikat i Singapore, siger Interpols Ronald Noble ifølge nyhedsbureauet AFP.

Læs også:

Se også: Øland: Alvorlig matchfixing på vej til Danmark

I Europol mener man, at et syndikat i Singapore står bag de næsten 700 kampe, som er under mistanke for at være fixet.

Men politiet i Singapore har bedt om mere håndfaste beviser, før de ville pågribe den mistænkte bagmand, der ankommer til Milano.

Det internationale fodboldforbund, Fifa, samarbejder tæt med Europol og Interpol. På listen over kampe, som kan være fixet, er både kampe i Champions League og VM-kvalifikationen.

Læs også:

Se også: Matchfixing-straffe skal være endnu hårdere

Europarådet og Fifa arbejder sammen om en fælles lovgivning for at få bugt med matchfixing.

Nyheden om, at den mistænkte bagmand er på vej til Italien, blev afsløret af Interpol under en konference om matchfixing i Malaysias hovedstad, Kuala Lumpur, torsdag.

- Vi er klar til at fjerne denne kræftsvulst fra fodbolden. AFC giver sig ikke, før den plage er fuldstændig fjernet i Asien, siger den fungerende præsident i det asiatiske fodboldforbund (AFC), Zhang Jilong, ifølge nyhedsbureauet NTB.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere