'Hvis brydning stryges fra OL, har homoerne overtaget verden'

En russisk træner tager bladet fra munden og mener, at det er homoseksuelle på ledende poster, der kan koste hans sportsgren livet ved OL

Det er bøssernes skyld, hvis bryderne ikke forbliver på det olympiske program, raser russisk træner. Her er det i øvrigt  danske Anders Nyblom, der er ovenpå. (Foto: Sportsagency)
Det er bøssernes skyld, hvis bryderne ikke forbliver på det olympiske program, raser russisk træner. Her er det i øvrigt danske Anders Nyblom, der er ovenpå. (Foto: Sportsagency)

Mens idrætsverdenen venter på en udmelding fra Den Internationale Olympiske Komite (IOC) omkring brydesportens fremtid som olympisk sportsgren, så går bølgerne højt i brydernes egen verden.

Især i en af brydningens store nationer, Rusland, hvor træner Vladimir Uruimagov har en noget særegen teori om, hvorfor IOC i givet fald vælger at se bort fra den klassiske sportsgren

- Hvis de udelukker brydning nu, så betyder det, at de homoseksuelle snart styrer hele verden. Det viser sig, at komiteen er styret af repræsentanter for denne minoritet, siger Vladimir Uruimagov, der har trænet to olympiske vindere - sværvægteren Khasan Baroev og Alan Khugaev fra 84 kg-klassen.

Læs også:

Se også: Brydning tages af OL-programmet fra 2020

- Det er nødvendigt for millioner rundt om i verden at forstå, at dette er en mande-sport, men også forstå det menneskelige behov i at fortsætte missionen med at forklare IOC om vores position, siger Uruimagov.

Også landets OL-chef Aleksandr Zhukov er rystet, om end han ikke giver de homoseksuelle skylden. Han forstår bare ikke, at en så traditionsrig sportsgren som brydning skal være i konkurrence med syv andre idrætter såsom kampsporten wushu om en plads på det olympiske program.

- Jeg kan ikke forestille mig et OL uden brydning. Det er unfair at berøve millioner af russiske børn, der går til brydning, deres olympiske drøm.

- Wushu? Rulleskøjteløb? Sportsklatring? Jeg respekterer alle discipliner, men brydning er meget vigtigere, siger Aleksandr Zhukov.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere