De forsøgte også at slå konen ihjel

Listen af sportsstjerner, der enten har dræbt deres kæreste eller har forsøgt på det, er lang. Her er et lille udpluk

Bruno var længe et varmt navn til Brasiliens VM-trup i 2014. Det er han ikke mere. (Foto: AP)
Bruno var længe et varmt navn til Brasiliens VM-trup i 2014. Det er han ikke mere. (Foto: AP)

Bruno, Brasilien

Fodbold

Den brasilianske landsholdsmålmand stod angiveligt bag drabet på den tidligere pornomodel Elizia Samudio tilbage i sommeren 2010.

Sammen med en stribe medsammensvorne skulle han have arrangeret en bortførsel, torturering og efterfølgende drab af den 25-årige skønhed, fordi hun nægtede at få en abort, efter at hun var blevet gravid med Bruno. Den slags går altså ikke i det stærkt katolske Brasilien, når man allerede er gift.

Liget af Samudio er aldrig blevet fundet, og der spekuleres i, at Bruno har parteret liget og fodret sine hunde med det. I hvert fald er der fundet blodspor fra kvinden i målmandens bil. Af samme grund sidder han nu i fængsel og afventer sin retssag, der begynder 4. marts. Han nægter sig skyldig.

O.J. Simpson, USA

Amerikansk fodbold

Den yderst populære Simpson blev hovedperson i en af de mest spektakulære biljagter i moderne tid, da han i sin hvide Ford Bronco i flere timer flygtede fra politiet. De var interesseret i ham, da han var hovedmistænkt for drabet på ekskonen Nicole Brown og hendes nye kæreste Ronald Goldman.

I første omgang blev Simpson i voldsomt mediedækket retssag kendt ikke skyldig, men han blev efterfølgende ved et civilt søgsmål dømt til at betale 33,5 millioner dollars i erstatning til Goldmans familie, idet retten fandt ham skyldig i vold med døden til følge på Ronald Goldman.

O.J. Simpson sidder i dag fængslet, efter at han i 2007 sammen med flere andre brød ind på et hotel i Las Vegas og med en pistol truede sig til en masse football-memorabilia, der tidligere havde tilhørt ham. Under episoden kidnappede gruppen de to personer, der handlede med effekterne. Simpson blev dømt til 33 år i fængsel med mulighed for benådning i 2017. Før jul gik retten i Nevada med til at genåbne sagen, da Simpson muligvis havde modtaget håbløs juridisk lovgivning i første omgang.

Rae Carruth, USA

Amerikansk fodbold

I november 1999 kørte Carruth sammen med to venner op på siden af Cherica Adams' bil og skød hende. Adams, der var højgravid med Carruths barn, overlevede episoden og ringede til politiet og afgav forklaring. Kort efter gik hun i koma og døde kort efter. Barnet overlevede, men havde pådraget sig varige skader i hjernen.

Rae Carruth blev straks efter skudepisoden anholdt, men løsladt mod kaution. Dog med den betingelse, at han ville melde sig selv, hvis enten mor eller barn omkom. Det skete ikke, og han blev arresteret uden for et motel, hvor han skjulte sig i bagagerummet på en bil.

Han blev fundet skyldig i planlægning af mord, men ikke i drab, da det ikke var ham, der affyrede de dræbende skud. Han blev idømt 18 års fængsel og kan dermed se frem til løsladelse i 2018. Da han ikke selv affyrede pistolen, kunne han ikke idømmes en livsvarig straf.

Lawrence Phillips, USA

Amerikansk fodbold

Efter at have stoppet football-karrieren overfaldt han gentagne gang sin kæreste - ifølge hendes udsagn forsøgte han at kvæle hende, men han stoppede, da hun besvimede.

Derfor var Phillips eftersøgt af politiet, da han i august 2005 kom op at skændes med tre teenagere ved en football-kamp. Det blev han så arrig over, at han i sin store pickup-truck efterfølgende forsøgte at køre dem ned.

I 2009 blev han i den sidstnævnte sag fundet skydig i sammenlagt syv forseelser for 'forsøg på manddrab med våben'. Og året efter så kendt skyldig for syv lignende tiltaler med sin ekskæreste som offer. Han blev i alt idømt 31 års fængsel med mulighed for løsladelse efter 26 år.

Jovan Belcher, USA

Amerikansk fodbold

Linebacken i Kansas City Chiefs stjal kort før jul overskrifterne, men ikke for det gode. I noget, der kunne ligne en depression, skød han først sin 22-årige kæreste Kasandra Perkins, inden han tog sin bil og kørte ud på holdets træningsanlæg.

Her tilstod han over for sine trænere og gik ud på parkeringspladsen og tog sit eget liv.

Ifølge Belchers mor havde han trods sin enorme gage økonomiske problemer, samtidig med at forholdet til kæresten knirkede. Han havde endvidere gennemgået behandlingsforløb med en psykolog.

Parret efterlod sig en tre måneder gammel datter.

Matti Nykänen, Finland

Skihopper

Nykänen havde svært ved at håndtere tilværelsen efter sin succesrige tid som verdens bedste skihopper. Gentagne gange har han været hårdhændet over for sin ekskone Mervi Tapola, som han blev gift med i 1999.

Første gang blev anklagen droppet, mens Nykänen anden gang fik et tilhold, og parret blev skilt. Tredje gang fik han en betinget dom, men derefter fandt de sammen igen. Der gik dog ikke længe, før Nykänen - prøveløsladt fra en fængselsdom efter voldsomt at have overfaldet en ven af familien, efter at have tabt en 'trække krog-konkurrence' til ham - igen blev arresteret for at overfalde Tapola. Det gav fire måneder i fængsel.

Efter at være kommet ud af fængsel holdt Nykänen sig i ro bortset fra at knivstikke en anden mand i et pizzeria i byen Korpilahti. Men juledag 2009 gik det galt igen. Her truede han sin kone med en kniv og forsøgte at kvæle hende med et bælte. Han blev dog løsladt for mangel på beviser. Han blev dog senere dømt til 16 måneder i fængsel, og Tapola søgte for 15. gang om skilsmisse og fik den bevilget.

1 af 6 O.J. Simpson var en yderst respekteret football-spiller, der endda blev optaget i NFL's Hall of Fame. Han blev verdenskendt, da han medvirkede i de tre 'Høj pistolføring'-film. (Foto: AP)
2 af 6 Rae Carruth er bag tremmer indtil tidligst 2018 dømt for meddelagtighed i mordet på sin ekskæreste, der i koma fødte deres nu 13 år gamle søn. (Foto: AP)
3 af 6 Lawrence Phillips blev idømt 26-31 års fængsel for diverse mordforsøg. Han kan være ude i 2035. (Foto: AP)
4 af 6 Jovan Belcher blev spået til at have en stor fremtid i NFL. I dag er hans lille datter forældreløs, efter at han først slog sin kæreste ihjel og derefter tog sit eget liv. (Foto: AP)
5 af 6 Matti Nykänen har gentagne gange slået sin ekskone Merja Tapola. De to har søgt om skilsmisse 15 gange - to gange har de faktisk ført det ud i livet. Sidst efter Nykänen havde forsøgt at slå hende ihjel. (Foto: AP)
6 af 6 Bruno var længe et varmt navn til Brasiliens VM-trup i 2014. Det er han ikke mere. (Foto: AP)
0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere