DIF-formand: Brydnings OL-exit er beklageligt

Niels Nygaard ærgrer sig over, at brydning ser ud til at forsvinde fra det olympiske program fra 2020.

Formanden for Danmarks Idræts-Forbund (DIF) er ærgerlig over, at den internationale olympiske komité (IOC) efter al sandsynlighed skrotter brydning som OL-disciplin fra og med legene i 2020.

- Det er overraskende, at det er en klassisk olympisk idræt som brydning, IOC nu ser ud til at vælge fra. Og set med danske briller er det beklageligt, for vi har gode olympiske traditioner i brydning, siger formand Niels Nygaard i en pressemeddelelse.

IOC's eksekutivkomité indstiller tirsdag, at brydning tages af OL-programmet.

Det sker i forbindelse med, at komitéen reducerer antallet af OL's kerneidrætsgrene fra 26 til 25.

- Vi har ved de seneste tre olympiske lege haft brydere med på det danske OL-hold, og ved OL i London var især Håkan Nyblom tæt på at vinde bronze, siger DIF-formanden.

Både Mark O. Madsen og Håkan Nyblom nåede frem til bronzekampe i deres respektive vægtklasser ved OL sidste år. Begge blev dog tabt.

Brydning har endnu en lille chance for at blive i det gode selskab, eftersom IOC's eksekutivkomité på et møde i maj vælger endnu en idrætsgren, der skal med til OL.

Her konkurrerer brydning blandt andet mod sportsgrene som karate og squash om den enlige plads.

- Vi vil nu spændt følge, om brydning eventuelt kommer tilbage i OL-varmen, når IOC senere på året skal vælge en idrætsgren blandt en række kandidater til én ledig plads på sportsprogrammet for OL 2020, siger Niels Nygaard

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere