MMA-verdensklasse kommer til Brøndby

Brøndby Hallen lægger ring til, når Royal Arena afholder det største MMA-stævne hidtil på dansk grund

Nicolas Dalby sejrer ved tidligere MMA-stævne, nu venter Assan Njie (Foto: Jesper Mortensen)
Nicolas Dalby sejrer ved tidligere MMA-stævne, nu venter Assan Njie (Foto: Jesper Mortensen)

9. marts går det igen løs i Brøndby Hallen, når Royal Arena afholder det største MMA-stævne (Mixed Material Arts) hidtil på dansk grund. Den skandinaviske elite vil være repræsenteret i skikkelse af blandt andre Nicolas Dalby, Simon Carlsen, Assan Njie, Joachim Christensen og Sirwan Kakai i sportsgrenen, der kombinerer thaiboksning, boksning, brydning og ju-jitsu.

I hovedkampen møder den ubesejrede dansker Nicholas 'Sharpshooter' Dalby svenskeren Assan "The Black Attack" Njie i en kamp, hvor vinderen vil kunne kalde sig den bedste skandinaviske weltervægts-kæmper uden en såkaldt UFC kontrakt. Senest vandt en Nijes en overbevisende sejr over danske Morten Djursaa i Göteborg, men denne gang møder han Nicolas Dalby på hjemmebane. Han viste storform i 2012 mod stærke modstandere som Truscek og Duque.

Læs også:

Se også: Nu får Mark O. MMA-debut

Også Joachim Christensen, der vandt begge sine kampe i Royal Arena sidste år, kommer på en stor opgave. Han møder sin sværeste modstander til dato i Ilir Latifi. Han er en svensk MMA superstjerne med en imponerende rekord-liste, der tæller sejre over Tony Lopez og Jorge Oliveira.

Stævnet tæller mange skandinaviske profiler udover danskere og illustrerer Royal Arenas udvikling til et skandinavisk forbund. Forbundet har med direktør Adam Kessel i spidsen i løbet af 2012 skrevet kontrakter med en rækkehøjtprofilerede svenske og norske kæmpere.

- Det er vores ambition, at Royal Arena på sigt skal være en af de største skandinaviske sports-begivenheder", udtaler Adam Kessel og fortsætter.

- Et hurtigt kig på MMAvikings anerkendte Top 5-rankings for skandinaviske kæmpere vil afsløre, at vi har samlet de bedste talenter fra de nordiske lande, der endnu ikke har skrevet kontrakt med UFC eller Bellator. siger Kessel.

To af trækplastrene, Nicholas Dalby og Sirwan Kakai, er blevet tilbudt kontrakter hos den store, amerikanske promotion Bellator, men har begge takket nej til muligheden for at kæmpe dér. De venter nemlig begge på MMA-giganten UFC, der efter sigende allerede har vist meget interesse for de to slagkraftige herrer. Det er desuden skrevet ind i begge kæmperes kontrakter med Royal Arena, at de kan ophæve deres aftale med den danske promotion, hvis de allerstørste muligheder byder sig.

Foreløbigt kan de altså begge opleves på dansk grund i Brøndby Hallen.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere